NSDSK in top 3 beste zorgwerkgevers

De NSDSK, een zorgaanbieder voor iedereen met een gehoor-, spraak- of taalbeperking, behoort tot de top 3 beste zorgwerkgevers van Nederland. Dat hebben Effectory en Intermediair vandaag bekendgemaakt tijdens de Beste Werkgevers Awards 2013. Beide organisaties presenteerden de top 50 beste werkgevers van Nederland. Op de ranglijst staan ook nog tien andere VGN-organisaties.

De algemene tevredenheid van de medewerkers over de organisatie bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever. NSDSK behaalde een 8,3. Een hoge score, want het Nederlandse gemiddelde ligt op een 7,5.

Effectory en Intermediair hebben maandag 8 oktober de ranglijst gepresenteerd van de top 50 beste werkgevers in de categorie 'minder dan 1.000 medewerkers' en de categorie 'meer dan 1.000 medewerkers'. In totaal staan elf VGN-organisaties in deze twee lijsten. Kijken we alleen naar de zorgwerkgevers die in de ranglijst voorkomen, dan behoort NSDSK tot de top 3 beste werkgevers.

Ranglijst beste werkgevers met minder dan 1.000 medewerkers
In de ranglijst van de top 50 beste werkgevers met minder dan 1.000 medewerkers staan de volgende VGN-organisaties:

  • NSDSK (plaats 5)
  • Stichting de Parabool (plaats 6)
  • Stichting PSW (plaats 11)
  • Odion (plaats 13)
  • Stichting De Passerel (plaats 14)
  • Estinea (plaats 37)
  • De Waerden (plaats 49)

Ranglijst beste werkgevers met meer dan 1.000 medewerkers
In de ranglijst van de top 50 beste werkgevers met meer dan 1.000 medewerkers staan de volgende VGN-organisaties:

Goed werkgeverschap
Wat is nu het geheim van goed werkgeverschap? Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, licht dit toe: “Bij alle topwerkgevers zien we een aantal kenmerken terug. In de eerste plaats een zeer inspirerende directie, duidelijk zichtbaar in alle lagen van de organisatie. Verder weet iedereen precies wat het doel van de organisatie is en waarom het werk elke dag verzet wordt. Er is geen sprake van onnodige controle en bureaucratie, het aantal managers of managementlagen is beperkt. Er wordt veel informatie gedeeld, waardoor medewerkers zelf beslissingen kunnen nemen en er ook minder aansturing nodig is. Medewerkers hebben daarnaast veel vrijheid, specialisten en vakmensen krijgen volop de ruimte om hun ‘ambacht’ naar eigen inzicht uit te oefenen en worden telkens uitgedaagd om hun specialisme te verbeteren. Tenslotte is sociale innovatie verankerd in de cultuur, wat wil zeggen dat de ideeën van medewerkers altijd serieus genomen worden en meewegen bij de verbetering van de organisatie.”

Beste Werkgeversonderzoek
Het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen. De meetperiode was van juni 2012 tot juni 2013.