Nieuws

Onderwijs-zorg: OplossingenLab8, het magazine!

23 januari 2022

Zorg én onderwijs mogelijk maken Werken aan de verbinding tussen onderwijs en zorg en een aansluitend aanbod realiseren voor of met kinderen en hun ouders gebeurt op meerdere plekken in het land. Vaak ook al jaren: het organiseren vraagt om enorm uithoudingsvermogen en doorzettingskracht. De roep om structurele oplossingen en structurele financiering is groot, zo bleek maar weer tijdens de achtste editie van het OplossingenLab. Lees er alles over in het magazine.

De OplossingenLabs worden een aantal keer per jaar georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Sectorraad Gespecialiseerd onderwijs (Sectorraad GO). Bij editie 8, die afgelopen 22 november online plaatsvond, sloten ook de zorgconsulenten en adviesbureaus DSP en Oberon aan.

Bijna tachtig deelnemers vanuit scholen, zorgaanbieders, overheden en samenwerkingsverbanden deelden kennis en ervaringen. Er werden veel voorbeelden uitgewisseld, voorbeelden die inspireren en breder gebruikt kunnen worden. Maar ook voorbeelden die de zoektocht aangeven van onderzoekers, beleidsmakers, directeuren van scholen, samenwerkingsverbanden, zorgarrangeurs, onderwijsconsulenten en professionals in de praktijk.

De informatie uit OplossingenLab8 is gebundeld in een magazine.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: