Nieuws

Ontketen de energie op digitalisering, ICT en technologie om gehandicaptenzorg te transformeren!

18 juni 2018

Bestuurders en strategisch adviseurs benadrukken het belang van digitaliseren in de zorg tijdens de ledenbijeenkomst van 12 juni 2018. Verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen zijn realiteiten in de gehandicaptenzorg die nu actief en gezamenlijk door de sector moeten worden opgepakt, dat is de conclusie van de bijeenkomst en het begin punt om de energie in de sector aan te jagen. Lees ook het verslag van de bijeenkomst, het document is bijgevoegd aan het nieuwsbericht.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 12 juni namen verschillende sprekers de deelnemers mee op de landelijke ontwikkelingen in de zorg, aandachtspunten in de gehandicaptensector en aanbevelingen vanuit de VGN om de sector te ondersteunen, gegevensuitwisseling tussen verschillende platformen en MedMij. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, had speciaal voor de bijeenkomst een vlog opgenomen waarin hij de energie in de gehandicaptensector prees en ons aanmoedigde om nog meer initiatief te nemen. Hij sprak lovende woorden over de VG Hackaton en de betrokkenheid van organisaties hiermee. Vanuit de VGN spraken Erik Kuik, bestuurslid en lid van het Informatieberaad, en Han Huizinga, senior-beleidsmedewerker, over de ontwikkelingen in de gehandicaptensector, een terugkoppeling van het traject ‘Digitaal onbeperkt’ en aanbevelingen om de sector te ondersteunen bij de vraagstukken rondom ICT en technologische mogelijkheden.

Vanuit Stichting Koppeltaal sprak Sergej van Middendorp over de mogelijkheden om systemen met elkaar te laten koppelen. Stichting Koppeltaal heeft hier succesvolle koppelingen gelegd tussen systemen in de GGZ-sector en geleerde lessen kunnen ook waardevol zijn in de gehandicaptensector. Mark Elstgeest van MedMij nam de deelnemers mee in het programma MedMij en de inspanningen die MedMij doet om een goed klimaat voor persoonlijke gezondheidsomgevingen te laten ontstaan. Stichting Koppeltaal en MedMij gaven nieuwe inzichten over de mogelijkheden en richting.

In de bijlage vindt u een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst. De VGN presenteert op 5 juli 2018 de uitkomsten van het traject ‘digitaal onbeperkt’ en aanbevelingen om de sector te versterken aan het VGN-bestuur.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: