Nieuws

Philadelphia ontwikkelt Wmo-proof aanbod

06 juni 2013

Philadelphia presenteert een Wmo-proof aanbod aan diensten en producten voor gemeenten. Deze dragen sterk bij aan de Kanteling in de Wmo. Philadelhia heeft gekeken welke bijdrage ze kan leveren aan het zo zelfstandig mogelijk leven van haar cliënten en andere burgers met een beperking. Het resultaat is te lezen in een vernieuwde folderlijn voor gemeenten.

Beleidsmakers ondersteunen
Directeur marketing & verkoop van Philadelphia Bas Bodzinga vertelt over de ontwikkeling. “In 2015 worden onder meer Begeleiding Individueel en Dagbesteding niet langer betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), maar vanuit de Wmo door gemeenten. Gemeenten zijn al druk bezig om hun beleid en werkwijze op die veranderingen aan te passen. Als zorgaanbieder hebben we daarbij ook een belangrijke rol te vervullen. Daarom hebben we onze diensten en producten als een van de eerste grote zorgverleners vertaald naar de nieuwe manier van werken en organiseren in de Wmo.”  

Nieuwe producten ontwikkelen
“Beleidsmakers en zorgverleners spreken verschillende talen. Om de taal van de gemeente te leren spreken, zijn we in gesprek gegaan met wethouders, Wmo-projectleiders en transitie-programma-managers in verschillende delen van het land. We hebben goed geluisterd naar de visies en uitgangspunten van de verschillende gemeenten. Die kennis hebben we gebruikt om vanuit het perspectief van beleidsmakers te vertellen over de burgers waar we nu voor werken en de manier waarop we binnen de Wmo gaan samenwerken. Vooral hebben we gekeken welke bijdrage wij kunnen blijven leveren aan het zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten en andere burgers met een beperking. Diensten die voldoen aan de eisen van de Wmo en die van de burgers. De resultaten hiervan kun je terugzien in een compleet vernieuwde folderlijn voor gemeenten.”

U vindt hier de 10 nieuwe brochures.

Bron: Philadelphia

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen