Podcast voor steeds betere jeugdhulp: StroomOP

De eerste aflevering van StroomOP is live: een podcast voor steeds betere jeugdhulp. Hierin hoor je de zoektocht naar hoe kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen krijgen, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. En wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen vertellen bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. De podcast wordt gepresenteerd door Malou van Hintum (wetenschapsjournalist). De podcast is een samenwerking tussen StroomOP, Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut.

logo StroomOP podcast jeugd

Eerste aflevering: ‘Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter’

Nu live via BGZJ.nl en je favoriete podcastplatform: de eerste aflevering van StroomOP, de podcast ‘Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter. Kinderen en jongeren moeten zo thuis mogelijk opgroeien’.

Hoe ontredderd, boos of onaangepast jongeren zich ook gedragen, ze horen niet achter gesloten deuren. De beste JeugdzorgPlus is een JeugdzorgPlus die niet meer bestaat, zeggen Suzan Terweij (Parlan) en Joost Richards (Via Jeugd). Kleinschalig wonen of een behandelbus voor de voordeur zijn betere opties. En wat morgen al beter kan: zet in op relationele veiligheid, laat de controle los, durf te verliezen.

StroomOP. Podcast voor steeds betere jeugdhulp wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd) in aanloop naar de StroomOPloop, het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren.

StroomOPloop, voor jeugdhulpprofessionals, meld je nu aan

Eerder, sneller en beter passende hulp bieden aan kwetsbare jongeren en ouders, zo thuis mogelijk: hoe doe je dat? Tijdens de StroomOPloop van 10 december dagen we je uit, inspireren en motiveren we je om samen de koers voor een betere jeugdhulp uit te zetten.

De StroomOPloop is een hybride event, kleinschalig georganiseerd. Met inspiratietalks vanuit een centrale studio. In regionale ‘pop-uprestaurants’ met live-verbinding kijk en praat je mee, samen met andere jeugd- en onderwijsprofessionals. Verbinding, inspiratie en stroomopwaarts leren en verbeteren staan centraal.

Je kunt je aanmelden via de website bgzj.nl. Deelname is gratis.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend

Deze pagina is een onderdeel van