Nieuws

Praktische handleidingen voor ambassadeurs

26 mei 2008

De VGN heeft een praktische handleiding ontwikkeld voor het geven van gastlessen of andere voorlichtingsbijeenkomsten. Deze handleiding is ontwikkeld als naslagwerk voor deelnemers aan de  basistraining voor ambassadeurs van de gehandicaptenzorg.

Handleiding voor ambassadeurs
Voor medewerkers die als ambassadeur aan de slag willen heeft communicatiebureau het Inventief in 2008 samen met Avans+ in opdracht van de VGN een basistraining ontwikkeld. De deelnemers aan deze training ontvangen een handleiding voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een gastles. De inhoud bestaat uit: verschillende werkvormen, uitleg over de doelgroepen van de lessen (vmbo, havo, vwo, mbo en hbo) en praktische tips. 

Extra tips voor ambassadeurs
In 2009 is een nieuwe training ontwikkeld voor ambassadeurs; de training rondleidingen, beurzen en banenmarkten. Voor deze training is door de VGN een korte aanvullende handleiding ontwikkeld met daarin extra tips voor een succesvolle beurs of open dag. 

De handleiding voor ambassadeurs is (alleen nog) digitaal beschikbaar. Leden van de VGN kunnen beide handleidingen downloaden. De PDF's van beide handleidingen vindt u (indien u ingelogd bent) onder dit artikel.

 

Maartje
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maartje van der Rijt

Deze pagina is een onderdeel van: