Nieuws

Proeven van KookKunst Reinaerde

15 november 2012

Na het grote succes van het eerste kookboek ‘Zie dat doe je zo’ uit 2007 komt VGN-instelling Reinaerde met het nieuwe kunstkookboek ‘KookKunst’. Het boek bevat recepten met een Engels accent en is geïllustreerd met kunst van cliënten die bij Atelier De Wijde Doelen en Atelier 't Rondeel dagbesteding krijgen.

In het boek vindt u lekkere recepten met een Engels tintje voor een compleet menu, zowel ‘starters’ als ‘mains’. Natuurlijk kan de typisch Engelse high tea niet ontbreken: het tweede deel van het boek biedt dan ook een ruime keuze aan zoete en hartige high tea recepten.

Wilt u vooraf alvast eens proeven, dan bent u van harte welkom bij Reinaerde: lunchcafé ZiZo in Utrecht, het Eetatelier in Houten, Grand Café De Hoge Weide in Utrecht en theehuis Amstelkade in Wilnis. U kunt hier een high tea bestellen waarin een aantal gerechten uit het boek is verwerkt. Ga daarna lekker zelf aan de slag in de keuken. Of geef dit bijzondere boek cadeau voor de feestdagen!

Kijkje achter de schermen
Het kookboek bevat - naast afbeeldingen van kunstwerken - ook bijzondere sfeerfoto’s van de genoemde locaties van Reinaerde, een zorgorganisatie in de regio Utrecht voor onder meer mensen met een beperking. Deze foto’s bieden een kijkje achter de schermen en laten de passie en het enthousiasme zien van de mensen die er werken.

Het kunstkookboek is vormgegeven door Pieter van den Heuvel, die zich hiervoor belangeloos heeft ingezet. Het boek is verpakt in een originele cassette die kan fungeren als schilderijlijst of kookboekstandaard.

Presentatie en verkoop
Morgen vindt de officiële presentatie van het nieuwe kookboek plaats. Na deze datum is het boek verkrijgbaar bij alle winkels en horecalocaties van Reinaerde. Via de webwinkel www.eerlijkcadeau.nl kunt u beide boeken KookKunst en Zie dat doe je zo ook bestellen.