Nieuws

Publicaties van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg

06 november 2021

Het EVZ publiceert regelmatig artikelen om zorgorganisaties te faciliteren bij hun aanpak van de verduurzaming van de gebouwen. Maar verduurzaming gaat verder en breder: ook aspecten als circulariteit komen aan de orde.

ontwikkelinggehandicaptenzorg

Dit is de afgelopen tijd op de website van het EVZ gepubliceerd:

Zo kun je de terugverdientijd van verduurzamingsmaatregelen berekenen. Met uitgebreide toelichting over de samenstelling van energiekosten en twee voorbeeldberekeningen. Het artikel bevat links naar actuele tarieven.

 • Case: Spelen met de CO2-reductietool
  Drie praktijkvoorbeelden van de mogelijkheden die je hebt bij het invullen van de CO2-reductietool, om zo beter aan te sluiten bij de praktijk. Bijvoorbeeld wanneer een pand uit meerdere delen bestaat met verschillende leeftijden.
   
 • Tool: Wegwijzer financiering verduurzamen maatschappelijk vastgoed
  Een overzichtelijke wegwijzer van RVO waarmee je in 7 stappen informatie krijgt toegepast op de eigen vastgoedsituatie. Niet alleen sector, maar ook bijvoorbeeld eigendom, status van de businesscase, moment van toepassen maatregel (renovatie/natuuurlijk moment of niet). Bij elke stap wordt uitleg en informatie gegeven. Er is ook een rekentool voor het berekenen van de rentabiliteit van het vastgoed.
   
 • Agenda: Webinars verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Op de agenda staan 2 webinars van het RVO over de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. In de eerste webinar op 11 november staat financiering centraal (met link naar de wegwijzer, zie hierboven). In de tweede webinar gaat het over samenwerken met de gemeente. Geen theorie, maar praktijkvoorbeelden! Deelname is gratis.

Het eerstvolgende vragenuur voor hulp bij het invullen van de CO2-reductietool en routekaart voor care is op donderdag 18 november.

Voor instellingen die de routekaart willen gaan opstellen/invullen maar niet goed weten waar te beginnen. Of die wegwijs willen worden in alle tools en informatie die wordt aangeboden. Een gratis startgesprek helpt om aan de slag te gaan met de routekaart!

 

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: