Nieuws

Release iWlz 1.3 per 1 juli 2017 gaat niet door

01 december 2016

Release iWlz 1.3, die stond gepland voor 1 juli 2017, gaat niet door. Deze release betrof wijzigingen en aanpassingen om administratieve lasten te reduceren. De technische impact van deze release is beoordeeld als gering. De implementatie bij aanbieders die actief zijn in meerdere domeinen is echter beoordeeld als risicovol, in het bijzonder vanwege de vele implementaties waar zorgaanbieders aan werken. Release iWlz 1.2, die gepland staat voor 1 januari 2017, gaat ongewijzigd door.

iWlz

Release 1.3 is voorbereid op initiatief van de Stuurgroep iWlz en de Klankbordgroep iWlz en betrof wijzigingen en aanpassingen om administratieve lasten te reduceren. Na de uitwerking van de technische specificaties op de functionele wijzigingen heeft de technische klankbordgroep aangegeven dat de technische impact gering is. 

Naar aanleiding van een consultatieronde langs de brancheorganisaties, deelnemers van de klankbordgroep iWlz en overige ketenpartijen heeft de Stuurgroep iWlz echter besloten om de release niet per 1 juli 2017 te implementeren. Reden hiervoor is dat bij aanbieders die actief zijn in meerdere domeinen een verhoogd risico werd gezien vanwege de vele implementaties. De voorgestelde wijzigingen worden meegenomen in de uitwerking van de toekomstige release.

Per 1 juli 2017 zal er wel een revisierelease uitgebracht worden ter ondersteuning van het experiment Beter Oud. Nieuws hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Wanneer u vragen heeft over de iWlz releases kunt u contact opnemen met de servicedesk van iStandaarden: info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48

Meer informatie over releases in het berichtenverkeer vindt u op de website van iStandaarden https://www.istandaarden.nl/istandaarden

 

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga