Nieuws

Start vaccinatie zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg

16 februari 2021

Zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg hebben maandagavond 15 februari een “Go” gekregen voor het uitnodigen van hun medewerkers voor vaccinatie tegen het coronavirus. Dit gebeurde nadat er groen licht kwam van het RIVM. Hiermee komt er na een onzekere periode, duidelijkheid voor de zorgmedewerkers die dagelijks zorg, ondersteuning en/of behandeling bieden aan mensen met een beperking.

Eerste vaccinatie AstraZeneca

Zorgmedewerkers, uitzendkrachten, ZZP’ers leerlingen en stagiaires uit de gehandicaptenzorg kunnen vanaf nu met de gegevens uit de uitnodigingsbrief, die zij via hun zorgorganisatie krijgen, een afspraak maken bij het callcenter van de GGD.

Blij met de start

De VGN is blij dat er gestart wordt met het vaccineren van zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg. De afgelopen maanden hebben we hier flink voor gelobbyd en de (medewerkers uit) gehandicaptenzorg onder de aandacht gebracht bij de politiek en in de media. Minister De Jonge kondigde in zijn Kamerbrief van 5 februari al aan dat zorgmedewerkers in aanmerking zouden komen voor vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca. We zijn verheugd dat er nu een concrete start gemaakt wordt.