Nieuws

Stem op jouw favoriete team in de gehandicaptenzorg

03 november 2017

Drie genomineerde teams in de gehandicaptenzorg roepen mensen op te stemmen voor de ‘Wát een vakprijs’. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland reikt deze prijs op donderdag 23 november uit aan het team dat de meeste stemmen haalt. Kanshebbers zijn team Carlito van Bartiméus, team Wijkcentrum St. Joseph van Sherpa en team Binnenklingen 24 van Middin. Via Facebook kunnen mensen hun stem geven aan hun favoriete team.

Het publiek kan zijn stem uitbrengen door het filmpje van hun favoriete team op Facebook een hartje te geven via onze Facebookpagina 'Werken in de gehandicaptenzorg'. Stemmen op het team van Bartiméus kan vanaf maandag 6 november om 14.00 uur, stemmen op het team van Sherpa vanaf woensdag 8 november om 14.00 uur en het team van Middin vanaf vrijdag 10 november om 14.00 uur. Ieder team heeft 48 uur de tijd om zoveel mogelijk hartjes te verzamelen.

Jury

Via Facebook bepalen mensen welk team de prijs wint. Daarnaast is er een jury die per team benoemt wat zij zo vakkundig en inspirerend aan de teams vindt. De leden van deze jury zijn: Jetta Klijnsma (oud-staatssecretaris van SWZ), Willem Vissers (verslaggever, schrijft wekelijks een column over zijn gehandicapte zoon Samuel, Ronald Batenburg (hoogleraar in de zorg), Idman Nur en Ellis Jongerius (ervaringsdeskundigen LFB). 

Waardering

De drie genomineerde teams hebben eerder dit jaar meegedaan aan de campagne 'Wát een vak' van de VGN op www.facebook.com/werkenindegehandicaptenzorg. Deze campagne maakt het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar. Daarmee wil de brancheorganisatie voor zorgaanbieders haar waardering uitspreken voor alle mensen die zich met liefde en overtuiging inzetten voor mensen met een beperking. Om die waardering extra kracht bij te zetten, reikt de VGN de 'Wát een vakprijs' uit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-.

Deze pagina is een onderdeel van: