Nieuws

Stichting Prokkel past programma aan

15 april 2020

De coronacrisis treft ons allemaal. Veel activiteiten kunnen niet doorgaan en dat vraagt om nieuwe, creatieve oplossingen. De Prokkelweek zou op maandag 8 juni starten met een groot landelijk evenement: La Vuelta ProkkelSterrenslag. Dat gaat uiteraard niet door.

Prokkel

Prokkelweek gaat wel door

In deze verwarrende tijden zien we bij mensen met een beperking soms onbegrip en vaak een toenemende behoefte aan verbinding. Daarom gaat de Prokkelweek van 8 t/m 13 juni ook gewoon door maar op veel plaatsen op een andere manier. Op een manier die past binnen de dan geldende richtlijnen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er meer digitale ontmoetingen zijn. Of dat de activiteiten veel kleinschaliger en lokaler zijn. Er zijn veel creatieve oplossingen in de maak. Al deze activiteiten zijn te vinden op www.prokkel.nl. De komende maand zullen er meer activiteiten op de website komen te staan.   

Inspiratie op #Prokkelenverbindt 

Onder #Prokkelenverbindt verzamelt stichting Prokkel op social media (zoals LinkedIn en Facebook) talrijke voorbeelden van inspirerende en mooie verbindende activiteiten die hebben plaatsgevonden. Zoals bewoners die kaarten maken voor ouderen uit het verpleeghuis of een bedrijf dat beeldbellen beschikbaar stelt voor een woonvoorziening of een muzikant die buiten optreedt. 

Nieuw: de ProkkelOpPad in de zomer 

Onder het motto ‘Verbinden kan altijd’ is de ProkkelOpPad bedacht. Het is een opdrachtentocht die lokaal wordt gelopen vanuit een zelfgekozen startpunt. Elk aangemeld team krijgt een knapzak met daarin de route, opdrachten, een kennismakingsspel, een paar leuke hebbedingetjes en een Prokkelvlag. Men kiest zelf de dag waarop men de tocht loopt, als het maar in juli of augustus is. Een team bestaat uit 5 mensen met én 5 mensen zonder (verstandelijke) beperking. De kosten zijn € 500,-. Meer informatie staat op www.prokkeloppad.nl. Er hebben nu al meer dan 25 teams laten weten mee te doen!

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: