Nieuws

Subsidie van 5 miljard beschikbaar voor opwekken duurzame energie

24 januari 2019

De rijksoverheid stelt dit voorjaar 5 miljard euro beschikbaar aan subsidie voor duurzame energie. Net als de vorige jaren is deze SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) bedoeld voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, geothermie water, wind en zon. Deze subsidie kan aangevraagd worden van 12 maart tot 4 april 2019.

Hand met duurzame en groene wereld met windmolens

Met de SDE-subsidie wordt het verschil tussen de kostprijs van grijze (fossiele) energie en van duurzame energie vergoed over een periode tot 15 jaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de soort en hoeveelheid geproduceerde duurzame energie. Kijk voor meer informatie op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Informatiebijeenkomst van Intrakoop

Hoe werkt de SDE-subsidie? Wat zijn de criteria? Hoe maak je een business case? Waar en hoe vraag je de subsidie aan? In februari organiseert Intrakoop twee bijeenkomsten waarin uitleg gegeven wordt over de subsidie en over de inkoop van zonnepanelen. Leden van Intrakoop kunnen zich aanmelden voor een bijeenkomst op 21 februari in Rotterdam of op 27 februari in Zwolle.

Deze informatie kregen we via Intrakoop. Desgewenst kunt u contact opnemen met Intrakoop: Jesse Schrama (jesse.schrama@intrakoop.nl).

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: