Nieuws

Toekomstige politici, wat gaat u doen om onze samenleving inclusiever te maken?

08 november 2023

In Nederland kunnen mensen nog te weinig meedoen. De VGN vindt dit een probleem, zowel voor de mensen die het betreft, als voor de samenleving die waardevolle bijdragen misloopt. Boris van der Ham, voorzitter van de VGN, kijkt uit naar het Grote Zorgdebat op maandag 13 november: "Ik kijk uit naar de plannen van de toekomstige politici als het gaat om inclusie en gelijke kansen voor iedereen". Van der Ham benadrukt dat een gezamenlijke inspanning van zorgaanbieders, de samenleving, het bedrijfsleven én de politiek nodig is om hier verandering in te brengen. In onderstaande vlog laat Boris een voorbeeld zien van hoe het beter kan.

Op maandagavond 13 november gaan negen kandidaat-Kamerleden onder leiding van Donatello Piras en Suse van Kleef met elkaar in debat: Fleur Agema (PVV), Bart van den Brink (CDA), Julian Bushoff (GroenLinks-PvdA), Jimmy Dijk (SP), Joëlle Gooijer (ChristenUnie), Danielle Jansen (NSC), Wieke Paulusma (D66), Nicki Pouw-Verweij (BBB) en Judith Tielen (VVD). Het debat zal in vier ronden verlopen, waarin steeds een belangrijk zorgthema centraal staat: preventie, de arbeidsmarkt, passende zorg, en de impact van vergrijzing op de zorg.

✍ Het Grote Zorgdebat is op maandagavond 13 november, 19.30-21.15 uur. Weten welke kandidaten van welke partijen met elkaar in debat gaan? Of wil je het debat online volgen of op locatie in het Beatrixtheater te Utrecht? Meer informatie en aanmelden: hetgrotezorgdebat.nl

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen