Nieuws

Vanaf 30 juni: Verder kijken, een magazine over werken in de forensische zorg

21 juni 2021

De Taskforce Forensische Zorg brengt op 30 juni het magazine Verder kijken uit. Het magazine is onderdeel van een brede arbeidsmarktcampagne in de forensische zorg en kan ingezet worden om de trots van medewerkers in de forensische zorg te vergroten en mensen die geïnteresseerd zijn om in de forensische zorg te gaan werken enthousiast te maken. Verder kan het magazine uitgedeeld worden tijdens open dagen, op banenbeurzen en op stagemarkten.

Werken in de forensische zorg

Op 31 augustus 2020 is de landelijke arbeidsmarktaanpak “Werken in de forensische zorg” door de Minister voor Rechtsbescherming gelanceerd en van start gegaan. Vanaf dat moment zijn, in een drietal flights, op meerdere radiozenders de commercials “Werken in forensische zorg” te beluisteren geweest. Ook is de bijbehorende website www.werkeninforensischezorg.nl op 31 augustus 2020 live gegaan. Daarnaast is een toolkit voor werkgevers ontwikkeld en verspreid. Deze toolkit heeft tot doel HR-medewerkers, recruiters en communicatieadviseurs te helpen bij de wervingsactiviteiten vanuit de eigen organisatie. Met de toolkit kan het bij landelijke aanpak behorende logo en de link naar de landelijke website op de eigen website en op social media geplaatst worden.

Het magazine Verder kijken
Inmiddels is het tijd voor een volgende stap in de landelijke arbeidsmarktaanpak forensische zorg. Afgelopen maanden is druk gewerkt aan het magazine Verder kijken over werken in de forensische zorg. Het is een prachtig magazine geworden met enthousiaste verhalen van trotse collega’s. Het magazine kan ingezet worden om de trots van medewerkers in de forensische zorg te vergroten en mensen die geïnteresseerd zijn om in de forensische zorg te gaan werken enthousiast te maken. Verder kan het magazine uitgedeeld worden tijdens open dagen, op banenbeurzen en op stagemarkten.  

Verspreiding magazine
Het magazine wordt op woensdag 30 juni 2021 gelanceerd. Forensische zorgaanbieders ontvangen op woensdag 30 juni 2021 op de hoofdlocatie (ter attentie van afdeling communicatie) een x-tal magazines. Het magazine wordt ook digitaal verspreid via de website www.werkeninforensischezorg.nl 

Nieuwe flight radiocommercials
Op woensdag 30 juni 2021 gaat ook een nieuwe flight radiocommercials live. Deze commercials zijn gedurende 2,5 week op meerdere radiozenders te beluisteren. Goed dus om hier eventuele wervingscampagnes op af te stemmen. Een laatste flight met radiocommercials zal waarschijnlijk begin september 2021 plaatsvinden.

Podcasts
Gekoppeld aan de verspreiding van het magazine worden ook een enkele gesprekken met medewerkers die geïnterviewd zijn voor het magazine via podcasts gelanceerd.

Wat kunt u als zorgaanbieder bijdragen aan de landelijke aanpak?
Als zorgaanbieder kunt u gebruik maken van en bijdragen aan de landelijke arbeidsmarktaanpak. Hoe mooi zou het zijn als meerdere aanbieders vanaf 30 juni 2021 op social media het logo werken in forensische zorg inzetten, het magazine, de podcasts en de website www.werkeninforensischezorg.nl delen. Zo genereren we met elkaar breed aandacht voor werken in de forensische zorg.
Ter ondersteuning van inzet van de landelijke aanpak is de toolkit voor werkgevers ontwikkeld. Deze vind u als bijlage bij dit artikel. Tevens kunt u via de link https://we.tl/t-S0F4YefcQL voorbeelden downloaden ter ondersteuning van de landelijke aanpak op uw social media en eventueel uw eigen website.

Nabestellen magazines Verder kijken
Het is mogelijk om magazines Verder kijken na te bestellen. De productie verloopt rechtstreeks via de productiepartij Prodigious. U kunt voor nabestellingen rechtstreeks contact opnemen met Carmen van Aspert carmen.vanaspert@prodigious.com. De kosten voor een eventuele nabestelling komen voor rekening van de eigen instelling (en dus niet voor rekening van de Taskforce). Vanzelfsprekend kan gekeken worden of meerdere instellingen gezamenlijk een nabestelling willen plaatsen.  

Staffel nabestelling:
1.000 exemplaren - € 3.330,00
2.000 exemplaren - € 4.185,00
5.000 exemplaren - € 5.475,00
10.000 exemplaren - € 9.090,00

Bovenstaande prijzen zijn excl. handling & verzendkosten.  De magazines worden garenloos gebrocheerd.

Achtergrond landelijke aanpak
De landelijke arbeidsmarktaanpak is een initiatief van de Taskforce Forensische zorg. De Taskforce is er om de afspraken uit de Meerjarenovereenkomst forensische zorg 2018-2021 uit te voeren en richt zich op drie thema’s:

  1. Het verbeteren van de arbeidsmarkt;
  2. Het verminderen van de administratieve lasten;
  3. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg en veiligheid binnen de forensische zorg.

Meer informatie

  • Voor meer informatie over de landelijke arbeidsmarktaanpak en/of het magazine Verder kijken kunt u terecht bij Yolanda van Dun, projectleider Taskforce Forensische Zorg ( yvandun@derooysewissel.nl of via nummer 06 – 31 000 103)
  • Meer informatie over de Taskforce is te vinden via www.taskforceforensischezorg.nl
Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: