Nieuws

Vertrekkende Femke Halsema: "De GHZ is een voorbeeld voor de semipublieke sector"

02 juli 2018

Na de voordracht voor het burgemeesterschap van Amsterdam dankte en complimenteerde VGN-voorzitter Femke Halsema de leden met een persoonlijk bericht. “De afgelopen drie jaar heb ik liefde opgevat voor de sector. Voor al die hardwerkende mensen, maar ook voor de professionaliteit van de besturen en het verandervermogen van de instellingen. Ik denk dat de gehandicaptensector een voorbeeld is voor de semipublieke sector.”

De scheidende voorzitter van de VGN liet weten het een enorm voorrecht te vinden om burgemeester te mogen worden. “Het betekent alleen wel dat ik ook met onmiddellijke ingang het voorzitterschap van de VGN moet neerleggen. En dat spijt me.”

Die spijt sprak Halsema met name ook uit richting de medewerkers in de sector en bij de VGN. “Ik ben dikwijls onder de indruk geweest van het professionalisme en de toegewijdheid en zou jullie, op de valreep van mijn vertrek, daar nog eens mee willen complimenteren. Er wordt hard en met hartstocht gewerkt voor het welzijn van de allerkwetsbaarste mensen die onze samenleving bevolken. Dank voor de ondersteuning en de altijd bruikbare adviezen en kennis die jullie hebben aangereikt.”

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de opvolging van Femke Halsema gestart. Beoogd wordt in het najaar een nieuwe voorzitter te presenteren aan de Algemene Ledenvergadering van de VGN.

 

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: