VG Hackathon 2021: Meer tijd voor zorg!

Meer tijd voor zorg, het verlagen van werkdruk en uitstroom voorkomen. Drie belangrijke onderwerpen waar we als branche graag meer grip op willen krijgen of oplossingen voor bedenken. En dat is precies wat gebeurde tijdens de VG Hackathon op vrijdag 8 oktober.

Winnaars VG Hackathon 2021

Twaalf teams bestaande uit medewerkers van zevenentwintig organisaties gingen tijdens de hackathon aan de slag met hun challenges. Van probleemstelling tot brainstorm, van prototype tot toetsing. Er kwam veel kijken bij het tot stand komen van de producten en oplossingen. Na een intensieve dag hield ieder team een pitch voor de jury bestaande uit Carlijn Schraven (Pluryn), Sabine Uitslag (Salijn), Michek van Schaik (Rabobank) en Frank Bluiminck (VGN). De jury bepaalde de top drie.

Ready-set-go

Het team van ’s Heeren Loo ging er vandoor met de eerste prijs (10.000 euro om het plan verder uit te werken en een na-traject). Zij bedachten Ready-set-go, een technologische oplossing om het voor nieuwe medewerkers eenvoudiger te maken om op een locatie aan de slag te gaan. Door te werken aan directe inzetbaarheid, blijft er meer tijd over voor zorg. De jury roemde het team vanwege hun sterke presentatie, het verwerken van het cliëntperspectief en de haalbaarheid van het idee.

Naast ‘s Heeren Loo namen ook de organisaties Pameijer, Baalderborg Groep en Ons Tweede Thuis deel aan dit team! Een mooie samenwerking en een terechte winnaar!

FOCUS

Een hackathon laat goed zien hoe belangrijk focus is tijdens werkzaamheden. Dat geldt dus ook zeker voor werkzaamheden binnen de gehandicaptenzorg. Het team van ORO heeft daarom een hulpmiddel ontworpen dat medewerkers helpt om FOCUS te houden op hun werk. Want stilstaan bij je handelen is vooruitgang.

ORO had naast hun eigen teamleden ook versterking vanuit Reinaerde, Trajectum, Frion, Ons Tweede Thuis, InteraktContour, Baalderborg Groep en Amarant. Een mooie mix van organisaties die werd beloond met de tweede prijs (5.000 euro om het plan uit te werken en een na-traject)!

Hey-ECD

Er wordt dagelijks veel tijd besteed aan het rapporteren. Daarom ontwikkelde Team Noord de app Hey-ECD tijdens de hackathon. Deze app ondersteunt medewerkers bij het spraakgestuurd rapporteren. Team Noord bestond uit medewerkers van Cosis, De Zijlen, Hanzehogeschool, Vanboeijen, Visio, InteraktContour en Zorgpleinnoord, Amarant en Trajectum. Zij wonnen de derde prijs (een na-traject).

Wordt vervolgd!

De winnende teams gaan hun ideeën verder uitwerken zodat er daadwerkelijk oplossingen ontstaan die helpen bij het creëren van meer tijd voor zorg. Het is mooi om te zien dat er door zoveel organisaties binnen de gehandicaptenzorg wordt samengewerkt. Dit proces gaan we dan ook zeker volgen. Word dus vervolgd!

Wil je meer weten over de VG Hackathon? Kijk dan eens op vghackathon.nl.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Sam van den Brink
Telefoonnummer
06-20142755
Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van