Nieuws

VGN-directeur Frank Bluiminck vertrekt naar MBO Raad

19 april 2022

Frank Bluiminck treedt op 1 juli aan als directeur van de MBO Raad. Bluiminck (54) was ruim 6 jaar directeur van de VGN. “Ik werk nog altijd met veel plezier en ambitie in de gehandicaptenzorg, maar ik herkende me ook heel sterk in de maatschappelijke opdracht van het MBO en wilde deze kans met beide handen aangrijpen.”

Frank Bluiminck 2022

Vertrouwen in de VGN

Bluiminck vertrekt met een gevoel van trots en is vol vertrouwen in de toekomst van de gehandicaptensector. “Het is prachtig te zien hoe stevig het bureau en de vereniging er nu voor staan en ik denk dat de VGN en haar leden de visie 2030 stap voor stap gaan realiseren. Zeker als dat met lef en liefde gebeurt. En één ding is al zeker: de gehandicaptenzorg heeft voor altijd een plek in mijn hart veroverd.”

Ontwikkelkansen bieden

Dit enthousiasme geldt ook voor Bluiminck’s drive om samen met de scholen, de MBO Raad en alle stakeholders aan de slag te gaan. “Ik herkende me heel sterk in de vacature en wilde deze kans met beide handen aangrijpen. In het mbo opgeleide vakmensen zijn het hart van onze samenleving en de beroepsbevolking. We willen zoveel mogelijk jongeren en volwassenen de kans bieden zich in het mbo te blijven ontwikkelen. Deze ambitie is nu urgenter dan ooit.”

Grote vraagstukken

Bluiminck gaat nu de uitdaging aan om met het bestuur en de scholen het mbo in de juiste positie te houden en daar waar nodig te krijgen, om grote vraagstukken in de samenleving te helpen aanpakken. Het mbo is als opleider in het beroepsonderwijs voor jongeren en werkenden onmisbaar bij het realiseren van verschillende maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie- en klimaattransitie, de uitwerking van de ambitie ‘leven lang ontwikkelen’, de aanpak van personeelstekorten in diverse sectoren en het leveren van bijdragen aan een solide samenleving.

Inzichten welkom

Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, is blij met de komst van Bluiminck. “Met zijn kennis en kunde opgedaan bij brancheorganisaties brengt Frank inzichten mee die de MBO Raad toekomstgericht en duurzaam verder helpen ontwikkelen. Wij verheugen ons op de samenwerking.”

Frank Bluiminck volgt José Bosma op, die in de afgelopen maanden de MBO Raad als directeur ad interim leidde en dat tot de komst van Bluiminck zal blijven doen.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: