Nieuws

VGN organiseert netwerkbijeenkomst over crisiscommunicatie

Op dinsdagmiddag 11 december organiseert de VGN opnieuw een netwerkbijeenkomst, dit keer is het thema crisiscommunicatie. De communicatiemedewerkers van onze leden zijn van harte welkom!

De belangstelling is groot, intussen hebben zich al meer dan tachtig communicatiecollega’s uit het hele land hebben aangemeld.

Programma
Tijdens onze netwerkbijeenkomsten speelt het delen van casuïstiek en ervaringen uit de praktijk een grote rol. Zo ook dit keer. We zijn verheugd te melden dat Wolter Knijff (communicatieadviseur Cordaan), Oscar Winter (hoofd communicatie Prinsenstichting) en Marjoleyn Vreugdenhil (persvoorlichter’s Heeren Loo) bereid zijn om een casus te presenteren. Zij vertellen over hun ervaringen op het gebied van crisiscommunicatie en delen hun belangrijkste leerpunten.

Verder verzorgt Peter van der Maat, communicatiemanager a.i. van de VGN, een workshop ‘Omgaan met de pers in crisissituaties’. In zijn vroegere rol van journalist (o.a. Journaal, RTL Nieuws, Netwerk) ‘leefde’ hij zo’n 30 jaar van andermans crisis. Daarna heeft hij ze bij de politie Amsterdam-Amstelland en bij Cordaan mogen bedwingen. Zijn workshop is interactief en wordt afgestemd op herkenbare praktijksituaties; hij verwacht daarbij van alle deelnemers een actieve rol. En jij krijgt de kans om hem het hemd van zijn lijf te vragen.

Tot slot houden we een speeddate-sessie, we vragen je hiervoor visitekaartjes mee te nemen.

Praktische zaken
Er is een ontvangst met een broodje vanaf 12.00 uur, Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot 16:30 uur. Daarna is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje te netwerken. Wij raden u aan om ook juist hiermee rekening te houden in uw agenda, zodat u ook op informele manier nog na kunt praten met collega’s uit de sector.

Locatie

VGN, Oudlaan 4, 3515 GA, Utrecht, routebeschrijving.

 
Aanmelden is mogelijk tot en met 3 december via het digitale aanmeldingsformulier.

De bijeenkomst is alleen voor communicatiemedewerkers die werken bij een lidinstelling van de VGN.