Nieuws

Volg op 8 maart het Grote Zorgdebat 2021 online

Leestijd: 1 minuten
14 januari 2021

De coronacrisis heeft ons zorgsysteem op scherp gezet. Wat kunnen we hier van leren? En welke plannen hebben onze politieke partijen hierover voor de komende jaren? Op maandag 8 maart 2021 van19.30 tot 21.00 uur debatteren kandidaat-Kamerleden van twaalf politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Het debat is online live te volgen.

het zorgdebat

Vanwege de coronacrisis is deze editie van het Grote Zorgdebat online te volgen op 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur.   Het Grote Zorgdebat 2021 is te volgen via https://www.hetgrotezorgdebat.nl/

Debat thema’s

Twaalf kandidaat-Kamerleden debatteren over vier thema’s; het preventiebeleid, de digitalisering van de zorg, de regiefunctie vanuit politiek Den Haag en de arbeidsmarkt. Vragen die daarbij centraal staan zijn: hoe zetten we duurzaam in op de transitie van een ziektestelsel naar een gezondheidsstelsel, hoe draagt digitale zorg bij aan meer maatwerk en tijd voor patiënten en cliënten, wat is er nodig om meer samenhang te krijgen in zorg en welzijn en hoe lossen we het toenemende tekort aan zorgverleners op?

Kandidaat-Kamerleden

De kandidaat-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn:

 • Thom van Campen (VVD)
 • Fleur Agema (PVV)
 • Mona Keijzer (CDA)
 • Vera Bergkamp (D66)
 • Corinne Ellemeet (GroenLinks)
 • Attje Kuiken (PvdA)
 • Maarten Hijink (SP)
 • Mirjam Bikker (CU)
 • Eva van Esch (PvdD)
 • Kees van der Staaij (SGP)
 • Tunahan Kuzu (DENK)
 • Liane den Haan (50Plus)

Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut en Aldith Hunkar, journalist en presentator.

Na afloop van Het Grote Zorgdebat verzorgt Skipr als mediapartner een nabeschouwing van het zorgdebat. In de live nabeschouwing bespreken hoofdredacteur Simon Broersma en senior redacteur Philip van de Poel de belangrijkste uitkomsten van het debat. Te gast zijn voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker en Armand Girbes , Intensivist en Hoofd afdeling intensive care volwassenen Bij het Amsterdam UMC. U kunt de nabeschouwing bekijken via www.skipr.nl/zorgdebat.

Voor wie?

Het Grote Zorgdebat is online te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Ben je patiënt, cliënt, zorgprofessional, lid van een van de organiserende partijen of geïnteresseerd in de zorg, dan ben je van harte uitgenodigd het debat te volgen. Je kunt je hieronder kosteloos aanmelden voor dit verkiezingsdebat. We verwachten meer dan 50.000 deelnemers.

Waar en wanneer

Vanwege de coronacrisis is deze editie van het Grote Zorgdebat online te volgen op 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. 

Deelnemende zorgorganisaties

Het Grote Zorgdebat wordt dit jaar georganiseerd door: ActiZ, FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, de Nederlandse ggz, KNMG, KNGF KNMP, KNMT, LAD, LHV, NFU, NVM, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, RegioPlus, Skipr, VGN, V&VN, ZKN en ZN.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen