Nieuws

Wie bedank jij met een #dikkedankjewel video?

11 mei 2021

Op 12 mei wordt de (internationale) Dag van de Verpleging gevierd. Werken in de zorgsector is altijd al een rollercoaster, maar in het afgelopen jaar werd dat nog duidelijker zichtbaar door de coronacrisis. Met een #dikkedankjewel wil de VGN samen met andere brancheorganisaties de mogelijkheid geven om zorgprofessionals die in de ouderen-, ziekenhuis-, revalidatie-, gehandicapten- en thuiszorg werken een bedankje te sturen.

#dikkedankjewel

Rollercoaster

Werken in de zorg is altijd een rollercoaster, maar het afgelopen jaar werd dat wel heel duidelijk zichtbaar voor iedereen. Zorgprofessionals hebben een enorme veerkracht laten zien. Ondanks moeilijke omstandigheden slagen ze er altijd weer in om met veel creativiteit en flexibiliteit, persoonlijke en warme zorg te bieden. We hebben daar heel veel waardering voor en dat willen we ook laten zien.

Stuur een bedankje

Via het campagneplatform www.dikkedankjewel.nl kan iedereen een gepersonaliseerde video maken voor iemand die in de zorg werkt. Denk aan de verpleegkundige van je partner, de verzorgende van je moeder, de thuiszorgmedewerker van je vader, de begeleider van je kind, je collega, een familielid of vriend die in de zorg werkt. Het is natuurlijk ook mogelijk om de campagne-video of de banners te delen via social mediakanalen. 

Alle deelnemende partijen roepen zorgorganisaties, collega’s, partners, kinderen, buren en vrienden op om dit ook te doen. Want werken in de zorg is een rollercoaster en dat verdient iedere keer weer onze aandacht. Aspecten zoals ‘rollercoaster’, ‘doorzettingsvermogen’ en  ‘veerkracht’ komen op een subtiele manier in de video terug. De video kan je personaliseren door de naam van diegene die je wilt bedanken in te vullen. Deze naam komt dan meerdere keren in de video terug. De gepersonaliseerde video kan je versturen via e-mail, WhatsApp of delen via social media met de hashtag #dikkedankjewel.

De #dikkedankjewel campagne is een initiatief van ActiZ, Zorgthuisnl, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra en de VGN.