Nieuws

Zorgaanbieders zien zich genoodzaakt karige gemeentetarieven te compenseren met Wlz-geld

03 januari 2017

Zorgaanbieders gebruiken noodgedwongen Wlz-geld om tekorten binnen het Wmo-domein als gevolg van lage gemeentelijke tarieven op te vangen. De VGN is één van de partijen die over dit onderwerp aan het woord worden gelaten in een artikel op de website van SKIPR. 

Directeur Frank Bluiminck stelt vast dat zorgaanbieders vaak niet uitkomen met de tarieven die gemeenten betalen, omdat die tarieven onder de kostprijs liggen. Dit maakt het voor aanbieders noodzakelijk om Wmo-activiteiten glad te strijken met andere inkomsten, met name uit de Wlz.

In het artikel lopen de standpunten van de VGN en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) flink uiteen. Ook zorgbestuurder Gerard Gerding van Gemiva-SVG komt in het artikel aan het woord.

Bluiminck hecht aan grenzen tussen de financiering binnen verschillende wetten en blijft de ernst van de te lage tarieven op de politieke agenda zetten. Gemeenten moeten naar zijn mening hun verantwoordelijkheid nemen en niet de rekening bij andere partijen neerleggen.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: