​​​​​​​Senior Beleidsadviseur (32 uur per week)

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is de brancheorganisatie voor organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. De ambitie van de VGN is dat mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen en een betekenisvol leven kunnen leiden. Dit is ook het hart van onze visie.

Met 50 collega’s zetten we ons met lef en liefde in voor het bereiken van deze ambitie. Dit doen we door proactief vanuit die ambitie de collectieve ledenbelangen te behartigen. We zijn ondernemend en actief betrokken in politieke, bestuurlijke en maatschappelijke netwerken. Belangrijke thema’s zijn daarbij kwaliteit van ondersteuning en zorg, modern werkgeverschap, financiering en wet- en regelgeving. 

We zoeken versterking met een ​​​​​​​Senior Beleidsadviseur (32 uur per week).

Dit is wat je gaat doen

Inhoudelijk ligt jouw focus op de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Specifiek richt je je hierbij op zorg en veiligheid met daarbij thema’s als calamiteiten en incidenten, onvrijwillige zorg (wet zorg en dwang), seksualiteit, (seksueel) geweld, ethische vraagstukken en complexe zorg. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en affiniteit ben je ook inzetbaar op andere thema’s uit de visie zoals, technologie, werk en maatschappelijke beweging.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:  

  • creëren en onderhouden van een netwerk met o.a. beleidsadviseurs bij leden, cliëntenorganisaties en stakeholders (zoals ministeries, inspectie, beroepsverenigingen, politie, OM) waarbinnen kennis, ervaringen en inzichten worden gedeeld en beleid wordt beïnvloed;  
  • organiseren van (online) bijeenkomsten, leiden van projecten en deelnemen aan landelijke adviescommissies;
  • schrijven van beleidsadviezen voor bestuurlijke besluitvorming;
  • actief participeren op social media bijvoorbeeld door het schrijven van blogs of andere online communicatie.

Dit ben jij!

Je hebt lef en bent ondernemend. Je hebt kennis en ervaring in de zorgsector en bent bekend met kwaliteitsvraagstukken bij voorkeur met het thema zorg en veiligheid. Ook toon je initiatief en beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, waardoor je doelgericht kunt opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld. Verder heb je een hands-on mentaliteit en ben je goed in het inzichtelijk maken van (nieuwe) ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid. Én je werkt graag samen.

Je beschikt over:

  • kennis en ervaring in de (langdurige) zorg;
  • affiniteit met de gehandicaptenzorg;
  • ervaring in een soortgelijke functie en/of werkzaamheden;
  • een academisch denk- en werkniveau.

Dit is wat we jou bieden

Wij bieden je een uitdagende functie in een kleine, flexibele en informele organisatie. Samen vormen we een hecht team van deskundige en enthousiaste collega’s, die elkaar graag ondersteunen en van elkaar willen leren. Je krijgt ruimte en support om je werk vorm te geven, om soms ingewikkelde, soms gevoelige vraagstukken te onderzoeken en om met nieuwe ideeën te komen. De rol van onze branchevereniging in de toekomst, onze “Visie op 2030” en alle veranderingen die de Coronapandemie teweeg heeft gebracht, vormen hiervoor bouwstenen.

Hybride werken is de afgelopen periode ook bij de VGN steeds “normaler” geworden. We richten momenteel ons kantoor opnieuw in met faciliteiten die hybride werken ondersteunen. Bovendien vinden we het belangrijk om de komende periode met elkaar onze manier van hybride (samen)werken verder vorm te geven.

We hechten veel waarde aan respectvolle samenwerking en investeren bewust in persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We organiseren themabijeenkomsten, intervisiegroepen, coaching, (in company)trainingen en opleidingen. Het is bij ons zelden saai!

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Je inschaling vindt plaats in FWG schaal 65 (min. € 3.738,- max. € 5.648,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). De CAO kent naast 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.

De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Reageer nu! 

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het lezen van onze visie? En wil jij de gehandicaptenzorg echt beter maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je kunt jouw motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 24 maart onder vermelding van “senior beleidsadviseur”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland op 31 maart en 5 april. 

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Peter Kruithof (leidinggevende): 06 – 15035336.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld