Vacature beleidsadviseur kwaliteit voor 32-36 uur per week

Vacature VGN

Zit het samenbrengen van stakeholders en het creëren van beweging in jouw bloed? En wil jij de gehandicaptenzorg ook echt beter maken? Dan ben jij wat ons betreft de perfecte aanwinst voor het team zorgbeleid en kwaliteit.

Werk mee aan onze Visie 2030 

Wil jij samen met een bevlogen team een bijdrage leveren aan een inclusief Nederland? Denk, werk en doe mee om onze Visie 2030 te vertalen naar voorstellen en strategieën die niet alleen de branche op zijn kop zetten, maar ook de samenleving!

Wij willen een maatschappelijk beweging creëren

De VGN is niet zomaar een branchevereniging met een bureau in Utrecht. We zijn een vereniging die maatschappelijke beweging wil creëren. We hebben een groot en divers maatschappelijk netwerk met wie we intensief samenwerken aan een inclusief Nederland, waarin ook mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen en van betekenis zijn.

We doen het samen!

Dit doen we vanuit het hart van onze Visie 2030, de toekomstvisie die de VGN samen met leden, mensen met een beperking, hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners ontwikkelde. We staan bij de uitvoering van onze droom voor een aantal uitdagingen en maatschappelijke vraagstukken waar geen kant-en-klare oplossingen voor zijn. Ingewikkeld? Ja, soms. Interessant? Ja, zeker!

Spreekt bovenstaande je aan? We hebben nu ruimte voor een  beleidsadviseur kwaliteit voor 32-36 uur per week.

Dit ben jij

Je herkent je hierin;

 • een grenzeloze passie voor het verbeteren van de gehandicaptenzorg;
 • een frisse en vernieuwende kijk op beleidsvraagstukken;
 • uitstekende analytische vaardigheden en een sterk probleemoplossend vermogen;
 • sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • een proactieve en ondernemende instelling;
 • een academisch denk- en werkniveau.

Dit is wat je gaat doen

 • Je analyseert uitdagingen en knelpunten in de gehandicaptenzorg op het terrein van de kwaliteit van zorg.
 • Je ontwikkelt, samen met leden, vernieuwende beleidsvoorstellen en behaalt concrete resultaten.
 • Je creëert en onderhoudt een groot netwerk met stakeholders zoals zorginstellingen, belangenorganisaties en overheidsinstanties. Je creëert draagvlak voor jouw voorstellen. Je kijkt daarbij nadrukkelijk ook buiten de grenzen van de zorg, bijvoorbeeld door nieuwe verbindingen aan te gaan met het bedrijfsleven.
 • Je zet jouw communicatieve vaardigheden in om jouw ideeën overtuigend te presenteren en te onderbouwen.
 • Je houdt trends en ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg nauwlettend in de gaten en vertaalt deze naar concrete kansen en acties.
 • Je wordt aanspreekpunt (zelfstandig of in teamverband) voor leden en andere stakeholders op een aantal beleidsterreinen van de gehandicaptenzorg. De focus ligt hierbij op het bevorderen van de kwaliteit van zorg. De onderwerpen kunnen uiteenlopend zijn zoals het bevorderen van technologie in de zorg, infectiepreventie, zorg en veiligheid en de jeugdzorg. Deze onderwerpen bepalen we in onderling overleg.

Dit is wat wij jou bieden

Wij bieden je een uitdagende functie in een kleine, flexibele en informele organisatie (ca. 50 medewerkers) met deskundige en enthousiaste collega’s, die elkaar graag ondersteunen. We hechten veel waarde aan respectvolle samenwerking en investeren bewust in persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We organiseren themabijeenkomsten, intervisiegroepen, coaching, (in company)trainingen en opleidingen. Op kantoor in Utrecht komen we geregeld samen om elkaar te ontmoeten, te brainstormen of te overleggen. Werken op andere locaties (zoals bij leden, stakeholders of vanuit huis) is onderdeel van ons beleid.

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Je inschaling vindt plaats in FWG schaal 60 (min. € 3.482,- max. € 5.062,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). De CAO kent naast 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Reageer nu!

Vind je dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Je kunt je motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 4 september a.s. onder vermelding van “beleidsadviseur kwaliteit”. De eerste kennismakingsgesprekken staan gepland in de week van 11 september.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Peter Kruithof 06-15035336 (leidinggevende, vakantie van 13 juli tot 8 augustus) of Theo van Uum 06-15035170 (directeur).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.