Vacature: Communicatiemedewerker

foto-commedewerker-vacature

De VGN is op zoek naar een Communicatiemedewerker voor 32 tot 36 uur per week.

Wie zijn wij?

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de brancheorganisatie voor de aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking. De VGN wil deze mensen helpen het leven te leiden dat ze willen. Dat is waar we met 45 collega’s voor staan. Het bureau van de VGN, in Utrecht, is een dynamische en professionele werkomgeving. De VGN behartigt proactief de collectieve belangen van haar leden op het vlak van financiering, wet- en regelgeving, arbeidszaken, kwaliteit en inhoud van de zorgverlening. Communicatie is van groot belang bij het behalen van de doelen van de VGN.   

Wil je daar jouw persoonlijke kwaliteiten en hands-on-mentaliteit graag voor inzetten? Fantastisch als jij daaraan kunt bijdragen! We nodigen je van harte uit om te reageren op onze vacature voor communicatiemedewerker.

Team Communicatie

Als communicatiemedewerker maak je onderdeel uit van het team Communicatie. Dit team houdt zich bezig met het zichtbaar uitdragen van de ontwikkelingen in de gehandicaptensector, de positie van mensen met een beperking in de samenleving en de doelstellingen van de organisatie.

Wat ga je doen?

 • maken, uitvoeren en vormgeven van een social media plan; en collega’s adviseren en ondersteunen in het gebruik van social media;
 • samen met collega’s vorm en uitvoering geven aan het contentteam voor off- en onlinemedia; voorbereiden redactievergaderingen o.a. voor het tijdschrift Markant;
 • mede ontwikkelen en uitvoeren van het publiciteitsplan;
 • ondersteunen en mede bepalen van de content op de website;
 • adviseren en ondersteunen van collega’s bij het kernachtig formuleren van hun boodschap gerelateerd aan doel en doelgroep;
 • maken en up-to-date houden van de lijst van communicatieprofessionals van onze leden; deze collega’s regelmatig betrekken bij de activiteiten van de VGN;
 • leveren van een bijdrage aan het doen ontstaan/creëren van interne en externe communicatiemiddelen voor de verschillende doelgroepen zoals leden en stakeholders;
 • zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van kleine communicatieprojecten en ondersteunen van de communicatieadviseurs bij grotere communicatieprojecten en campagnes;
 • initiëren van ontmoetingen tussen mensen door middel van bijeenkomsten, festivals, et cetera.

Wat neem je mee?

Je hebt een frisse kijk op communicatiemiddelen en social media. Je bent creatief, nieuwsgierig en proactief bij het zoeken naar oplossingen voor en uitvoeren van communicatievraagstukken en -projecten.

Je bent een verbindende schakel tussen de VGN, haar leden en stakeholders, maar ook tussen het team Communicatie en de verschillende thema’s en projecten van de VGN. Een schakel die gaat voor impact en effect en daarmee een echte teamplayer is.

Daarnaast kun je goed luisteren en ben je betrouwbaar en representatief. Je onderhoudt een netwerk waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld. Bovendien werk je graag aan jouw eigen professionele ontwikkeling.

Je beschikt over:

 • hbo denk- en werkniveau;
 • affiniteit met de (gehandicapten)zorg;
 • enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie is niet vereist. Starter op de arbeidsmarkt is welkom (met een (bijna) afgeronde communicatieopleiding)!

Wat bieden we jou?

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Inschaling conform FWG schaal 50 met een maximum van € 3.624,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, afhankelijk van jouw ervaring. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd. De VGN investeert in goede opleiding en persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers.

Reageer nu! 

Ben jij enthousiast om bij te dragen aan een verenigingsbureau waar collega’s gemotiveerd, fit en goed toegerust zijn zodat zij zich kunnen inzetten voor de ondersteuning van mensen met een beperking?  Is deze functie voor jou een uitdaging? Dan ontvangen we graag je reactie.

Je kunt jouw motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 19 mei a.s. onder vermelding van “communicatiemedewerker”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland op vrijdag 22 mei.  

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marjoleyn Vreugdenhil (manager Communicatie): 06- 46073803.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.