Achtergrond

Ambassadeurs Gehandicaptenzorg

Leestijd: 3 minuten
12 april 2023

De afgelopen drie jaar zijn diverse begeleiders of verpleegkundigen werkzaam in de gehandicaptenzorg getraind om als ambassadeur voor de hele sector op te treden. Na de afronding van de ambassadeursleergang gaat het werk voor de ambassadeurs pas echt beginnen. Ze werken verder aan de professionalisering van het vak, leggen contacten met het onderwijs en zijn actief op sociale media om een goed beeld te geven van de sector. Binnenkort start een nieuwe leergang.

Oproep: VGN zoekt jongeren voor Lab 2030

Word jij ambassadeur voor de gehandicaptenzorg?

Ben jij een gedreven professional die begeleider gehandicaptenzorg het mooiste vak van de wereld vindt? Wil je dat ook graag laten zien en horen? Dan is de leergang Ambassadeurs gehandicaptenzorg echt iets voor jou.

De leergang biedt je de mogelijkheid om collega’s met verschillende achtergronden te  ontmoeten en kennis en ervaring met hen uit te wisselen. Ook ga je je verdiepen in diverse actuele thema’s, krijg je presentatie- en mediatraining én leer je effectief om te gaan met (sociale) media. Verder leer je netwerken, lobbyen en onderhandelen. Al gedurende de leergang bouw je aan een krachtig netwerk met mensen die lokaal regionaal en landelijk invloed hebben. Zo leer je om het werk van begeleiders, binnen en buiten je eigen organisatie, op de kaart te zetten. Dus ben jij trots op je vak en wil je dat laten zien, word dan ambassadeur in de gehandicaptenzorg!

Check hier of de leergang wat voor jou is.
Wil jij:

  • jouw stem en die van je collega’s laten horen binnen jouw organisatie, samenwerkingsverband of beroepsvereniging;
  • 10 scholingsdagen (1 per maand) aanwezig zijn en tijd besteden (8 uur per maand) aan de voorbereiding, opdrachten en coaching;
  • gecoacht worden;
  • leren open en helder te communiceren en jouw visie te verwoorden;
  • andere mensen enthousiasmeren en inspireren en zo een voorbeeld zijn voor je collega’s en anderen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees dan hier meer.
Of stuur vóór 15 mei 2023 een motivatiebrief en cv naar Alice van der Heijden via: ambassadeurs@bpsw.nl. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel dan naar Alice van der Heijden: 06-49312433.

 

Maarten Huttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: