Achtergrond

Anouska Hendriks

27 maart 2019

In de wedstijd ‘Lekkerste broodje van Nederland’ won ze de eerste prijs in de categorie ‘Lekker Anders’. Haar creatie heet ‘Varkentje eet appel’, een gegrild rozijnenbroodje met gerookte varkensribeye, reepjes Granny Smith, in port gemarineerde vijgjes en balsamicostroop. Anouska Hendriks (18) begon al op haar negende met koken, samen met haar vader, en werkt sinds drie jaar als keukenassistent bij Lunchcafé de Zoetelaar van Ipse de Bruggen in Zoetermeer. 

mes vork en lepel bij elkaar gebonden met een rood lint

De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in de Rai in Amsterdam. Anouska: ‘Ik vond het best eng om mee te doen en het broodje klaar te maken in een grote hal vol met toeschouwers. Opeens begon iedereen te juichen en bleek dat ik de winnaar was geworden. We hebben het daarna ook hier ook gevierd, met het hele personeel.’

Deze pagina is een onderdeel van: