Achtergrond

'De eerste keer dat ik Claudia de Breij ontmoette'

11 februari 2014

‘Als ik in de spiegel kijk, zie ik een trotse, zelfverzekerde jongen’, zegt Ron Glaudemans (28). ‘Ik heb dingen meegemaakt waar je u tegen zegt. Juist door mijn handicap ben ik belangrijke mensen tegengekomen.’

Ron zit nog na te genieten van zijn televisieoptreden met Claudia de Breij in Knoop Gala 2013. Hij is toneelspeler, schrijft teksten en componeert muziek. Sinds tien jaar is hij verbonden aan het Toverbaltheater in Beneden Leeuwen.

Ron woont zelfstandig in een appartement in Uden. ‘Ik ben makkelijk in contact maken en begin vaak een gesprek met vreemde mensen. Ik ben echt een gezelligheidsmens. Dat heb ik van mijn moeder. Het koppige heb ik van mijn vader.
De eerste keer dat ik Claudia de Breij ontmoette hadden we meteen een klik. Na afloop van ons optreden zei ze: “Jij beleeft en zingt de tekst zoals ik hem bedoeld heb.” Ik ben bijna de hele dag met muziek bezig. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Bij theater De Toverbal noemen ze me een wandelende muziekencyclopedie.
Ik ben hartstikke blij met het leven dat ik nu leid. Er ontbreekt eigenlijk nog maar één ding: ik zou heel graag een vriendin hebben. Vrijgezel zijn is leuk, maar dat hou ik niet mijn hele leven vol.’

Deze pagina is een onderdeel van: