Achtergrond

Edwin van der Sar Foundation valt in de prijzen

21 februari 2013

Het projectvoorstel Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation heeft een prijs gewonnen van de Vriendenloterij. Annemarie van der Sar en directeur Peter Schoof van de Hersenstichting ontvingen 350.000 euro om aangepast sporten voor mensen met hersenletsel in sportscholen door heel Nederland mogelijk te maken.

Annemarie en Edwin van der Sar vertelden in Markantnummer 1 van februari over het werk van hun foundation. Projecten die mensen met hersenletsel in beweging brengen, kunnen een aanvraag doen bij de foundation. Annemarie van der Sar, die zelf een hersenbloeding kreeg, had veel baat bij sporten, maar merkte ook dat reguliere sportscholen voor haar vaak te druk en te lawaaiig waren. Meet me @ the Gym maakt aangepast sporten onder deskundige begeleiding bij daarvoor gecertificeerde sportscholen mogelijk.

Stimuleringsfonds
Vijf instellingen hebben een bijdrage van het stimuleringsfonds van de foundation ontvangen voor aangepast zwemmen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Een aantal kleine zorginstellingen ontving bijdragen voor materialen als zwembadliften, duo-fietsen en andere hulpmiddelen. De aanvragen hiervoor werden de afgelopen weken gedaan, na de oproep in Markant. Meer informatie over de foundation en het stimuleringsfonds staat op de website: www.edwinvandersarfoundation.org. Daar is ook een aanvraagformulier voor een bijdrage uit het stimuleringsfonds te vinden.