Innovatie op de werkvloer

Sanne van der Hagen is adviseur bij Buro Wisselstroom. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten. 

vrouw zit met laptop op schoot

Digitale planborden in de groep

Zelf kunnen zien wie je vandaag komt begeleiden. Of zelf je dagplanning kunnen zien, maken en beheren. Dat zijn dingen die aan de basis liggen van het voeren van regie. En ze zijn zo vaak onderwerp van gesprek omdat het nog steeds niet overal normaal is. Innovatie in de sector is soms heel vooruitstrevend met robots en sensoren. Maar soms er ook nog behoefte aan eenvoudige innovatie. Digitale planborden van Mywepp. Voor op iedere groep. Zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Een kleine innovatie, kleine kosten, maar zeer betekenisvol. 
#Software #Licentie #Agenda #Mywepp #bit.ly/planborden 

Nooit meer kilometerregistratie

Niet heel vernieuwend, maar nog wel veel onbekend: de kilometerregistratieapp. Medewerkers die ambulant werken, hebben vaak veel werk aan het registreren van de gereden kilometers. Met een handig appje worden je woon-werk- en werkkilometers automatisch geregistreerd. Alleen even kopiëren naar je werkadministratie en klaar! Er zijn tientallen appjes van dus kies vooral de app die bij je past.

Even een klein lichtje

We slapen als het donker is, maar als je in de nacht zorg nodig hebt of gewoon even naar het toilet wil, dan is het fijn als niet meteen alle lampen aangaan. Het is prettig voor de medewerker, dat cliënten niet wakker hoeven te worden van het licht. Het is fijn voor een bewoner als je niet in het donker hoeft te zoeken naar de lichtknop. Gight heeft voor al deze zaken een oplossing. Als je uit bed stapt wordt de vloer automatisch verlicht. Genoeg om te kunnen zien in het donker en je veilig te kunnen verplaatsen. En gedimd genoeg om niemand wakker te maken als je nog even bij een bewoner wil gaan kijken ‘s nachts. #padverlichting #gight.nl

Beter zorgen voor je rug

Zorgmedewerkers doen vaak zwaar werk. Bukken en tillen doen ze de hele dag. En onderrugklachten komen dan ook vaak voor. In tijden van personeelstekort is goed zorgen voor je medewerkers extra belangrijk. Het exoskelet draagt daaraan bij. Het ontlast de rug bij tillen en vermindert onderrugklachten (die er al zijn) en voorkomt klachten als je zwaar werk doet. Het is de investering meer dan waard. 
#exoskelet #3000 euro #laevo.nl

Zien wat je hoort

Slechthorend en doof zijn is een handicap die vooral lastig is in gesprekken met meerdere mensen. In deze rubriek hebben jullie de afgelopen jaren al voorbeelden gezien van ringen, microfoons en appjes, maar echt goed werkende (en betaalbare) oplossingen zijn er nog steeds niet gevonden. Nu is er een nieuwe oplossing op de markt die al je gesprekken realtime ondertitelt: Speaksee. Handig bij een lezing, in een klaslokaal of tijdens een belangrijke vergadering. Ook handig om een interview direct uit te schrijven. #SpeakSee #inOntwikkeling #speak-see.com

Deze pagina is een onderdeel van