Achtergrond

Nieuwe cijfers arbeidsmarktprognoses 2023-2033 beschikbaar

Leestijd: 2 minuten
04 april 2024

De tekorten op de arbeidsmarkt in alle branches binnen zorg en welzijn lopen de komende tien jaar verder op. Dat blijkt uit de nieuwe prognoses uit het Prognosemodel van AZW.info. Zij publiceerden een serie factsheets gebaseerd op deze prognoses laat precies zien hoe het ervoor staat met personeelstekorten, arbeidsmobiliteit (in- en uitstroom) en vraag en aanbod aan personeel.

Cijfers en grafieken

Prognose arbeidsmarkt

AZW.info heeft de uitkomsten van de nieuwste prognoses voor de gehandicaptenzorg vertaald naar een factsheet. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe de vraag naar personeel en de arbeidsmobiliteit zich in onze branche zal ontwikkelen. 

Ontwikkeling verzuim

Het verzuim in 2023 is in alle branches binnen zorg en welzijn gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
AZW maakte voor de gehandicaptenzorg een infographic met de belangrijkste verzuimcijfers over 2023. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe het verzuim zich ontwikkelde over de laatste zes kwartalen en zie je het gemiddelde verzuimpercentage van de afgelopen tien jaar. 

Zowel de factsheet als de infographic zijn hieronder te downloaden.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: