Achtergrond

Vakantietijd: bijscholen of een spelletje

26 juli 2017

Sanne van der Hagen adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten.

Bordspellen over sociale media

Het is volop zomer. En in de zomer hebben we wat meer tijd. Meer tijd voor ontspanning en meer tijd voor al die zaken die in het dagelijks leven wel eens aan onze aandacht ontsnappen. Met de volgende twee bordspellen kun je op een ontspannen en leuke manier het gebruik van sociale media onder de aandacht brengen. 

Philadelphia Online Het Spel
#Prijs 32,50 euro #philadelphia.nl/online

Sociale Slimmeriken
#Prijs 34,95 euro #bit.ly/socialeslimmeriken

Digimant
Dit bordspel gaat gepaard met een app en is op dit moment bij Reik en ASVZ in ontwikkeling. Dat kan je dus spelen in de kerstvakantie. 

E-learning LVB en sociale media

Die extra vakantietijd kun je ook gebruiken om jezelf eventjes bij te scholen op het thema sociale media. Gelukkig is er de afgelopen jaren mooi materiaal verschenen. Twee e-learnings en een cursus.

Internet: de wereld is online
E-learning voor medewerkers van Philadelphia. philadelphia.nl/online

LVB en sociale media
eLearning voor medewerkers in de zorg.
#Noordhoff-health #bit.ly/elearningLVB

LVB en mediaopvoeding.
Cursus voor medewerkers in de zorg.
#Windesheim #bit.ly/cursusLVB

Goed Geld

Voor je het weet vliegt de tijd voorbij in de vakantie. En naast de tijd vliegt ook het geld er op deze dagen gemakkelijk doorheen. Ik hoor al jaren een roep om een app waarin mensen met een LVB gemakkelijk bij kunnen houden wat ze uit (kunnen) geven. Die app is er nu. De (Android) app vind je hier: bit.ly/goedgeldapp. Meer informatie over de methode en de bijbehorende training vind je hier bit.ly/goedgeldinfo.

App signaLEREN van Koraalgroep

Het is natuurlijk de bedoeling dat de vakantie zorgt voor ontspanning. Maar een vakantie betekent ook: veel onvoorspelbare situaties. Voor iedereen die daar spanning van krijgt en voor iedereen die sowieso last heeft van spanningen is er nu de app SignaLEREN. Jongeren kunnen met deze app leren om spanning te reguleren.
#App #Apple #gratis bit.ly/signaleren

Niet op vakantie?

Niet iedereen kan of wil op vakantie. En het is ook niet voor iedereen weggelegd om op pad te gaan. Daarom kun je het vermaak ook naar binnen halen. Huur eens een interactieve vloer- of muur projector. Ze zijn op verschillende plekken in Nederland te huur. En als je niet zo handig bent, komt iemand hem voor je ophangen. Plezier gegarandeerd! Google op ‘interactieve vloer huren’.

Deze pagina is een onderdeel van: