Uitreiking Pier de boer Prijs 2019

14:30
18:00
't Lichtpunt, Abrona, Maanlaan 4, Huis ter Heide
Pier de boer prijs beker

Op donderdag 26 september 2019 reikt Stichting SPZ voor de zesde keer de Pier de Boer-prijs uit aan het beste project voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de prijs in 2019:  technologische innovatie met en voor mensen met een verstandelijke beperking. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van 30.000 euro en een bronzen beeldje. De tweede en derde prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro per genomineerde. 

Programma

Tijdens de bijeenkomst presenteert allereerst de winnaar van de Pier de Boer-prijs 2019, De Brug Provincie Groningen hoe zij met het gewonnen bedrag aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van een aantal producten die handvatten bieden voor het opzetten van een structureel aanbod voor mensen met meervoudige beperkingen.

Daarna presenteren de drie genomineerden voor de Pier de Boer-prijs 2019 hun projecten:
• KIT, Knappe Instructie bij Tandenpoetsen van Abrona
De Knappe Instructie bij Tandenpoetsen (oftewel K.I.T.) van Abrona levert een oplossing waarmee het tandenpoetsen leuk en gemakkelijk wordt. K.I.T levert een eenvoudig gebit dat je op je spiegel kunt plakken en dat via visuele ondersteuning (lampjes) het resultaat van tandenpoetsen laat zien. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zo lang mogelijk zelf hun gebit verzorgen.
• MediaJungle van ASVZ en Reik/Alliade
Het project MediaJungle van ASVZ en Reik/Alliade is een bordspel in combinatie met een (web)applicatie waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over media en mediawijsheid. Mensen met én zonder beperking spelen vanuit hun eigen achtergrond, kennis en interesse, waardoor je van en met elkaar kan leren en ontdekken.
• VraagApp van LFB en 3 Times Impact
Met de VraagApp van de LFB en 3 Times Impact krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun alledaagse vragen.
Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Deze pagina is een onderdeel van: