Blogs

Actueel
 1. Een ode aan de liefde

  Blog

  Hoe kunnen wij meer leren van mensen met een beperking in plaats van andersom? Pien Neve schrijft elke maand een kort verhaal over haar ervaringen in de gehandicaptenzorg. Door ethische kwesties bloot te leggen geeft zij een innoverende kijk op het positioneren van de doelgroep in de maatschappij en onze eigen nederigheid in het werken met cliënten met een verstandelijke beperking.

  Pien Neve
 2. Ook mensen met (zeer) ernstige en meervoudige beperkingen hebben mogelijkheden en willen zich ontwikkelen. Hoe ondersteun je hen daarbij? Volgens Corintha Wijnhorst en Marga Nieuwenhuijse van Platform EMG kan programma Perspectief zorgprofessionals daarbij helpen.

 3. Wat merken we van Visie 2030 in de praktijk? Samen met een groot aantal VGN-leden, mensen met een beperking, hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners ontwikkelde de VGN een toekomstvisie. Het hart van die visie is dat Nederland in 2030 een samenleving heeft waarin gewoon meedoen centraal staat. Wat zien we daarvan in de praktijk? In deze blog geeft Jeannette Heijting, ervaringsdeskundige en lid van de klankbordgroep Volwaardig Leven, haar visie.

 4. Van werkdruk naar werkplezier

  Blog

  Vanaf volgend jaar gaat de gehandicaptenzorg op een andere manier gezond werken bevorderen. Ook IZZ gaat mee in het vernieuwen van Gezond Werken. 'We zien veel kansen voor gezond leiderschap', zegt Martijn Venus, adviseur Gezond werken in de Zorg bij Stichting IZZ. In deze blog geeft hij een terugblik op InDialoog - een methodiek waarbij de dialoog wordt gebruikt om het organisatieklimaat te verbeteren - en een vooruitblik naar gezond leiderschap.

  Martijn Venus IZZ
 5. Wat merken we van Visie 2030 in de praktijk? Samen met een groot aantal VGN-leden, mensen met een beperking, hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners ontwikkelde de VGN een toekomstvisie. Het hart van die visie is dat Nederland in 2030 een samenleving heeft waarin gewoon meedoen centraal staat. Wat zien we daarvan in de praktijk? In deze blog geeft Miranda Wesselink, eigenaar van adviesbureau De Deelhebber en adviseur van de klankbordgroep Volwaardig Leven, haar visie.

 6. Wat merken we van Visie 2030 in de praktijk? Samen met een groot aantal VGN-leden, mensen met een beperking, hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners ontwikkelde de VGN een toekomstvisie. Het hart van die visie is dat Nederland in 2030 een samenleving heeft waarin gewoon meedoen centraal staat. Wat zien we daarvan in de praktijk? In deze blog geeft Rick Brink, voormalig minister van Gehandicaptenzaken en nu directeur Belangenbehartiging bij Stichting Studeren & Werken op Maat en ondernemer, zijn visie.

  Rick Brink in zijn stoel kijkt in de camera tijdens de uitreiking gehandicaptenzorgprijs
 7. "Hoe hadden we het toen zo bedacht om mensen die anders zijn in een gekkenhuis te stoppen?" Onlangs bracht Boris van der Ham een bezoek aan het Dolhuys, het Museum van de Geest dat vroeger een 'gekkenhuis' was. Een indrukwekkende ervaring die hij iedereen aanraadt die in de gehandicaptenzorg werkt of komt werken. Om te leren over de historie van je vak.

  Portret van Boris van der Ham