GEANNULEERD! HR Netwerkdag 2019: “Aantrekkelijk Werkgeverschap”

09:00
17:00
vergadercentrum ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

Onze jaarlijkse HR Netwerkdag staat dit jaar in het thema van “aantrekkelijk werkgeverschap”. Nieuwe medewerkers aan je binden is één, ze blijven boeien en behouden is evenzeer een grote opgave als we kijken naar de uitstroom uit onze sector. Wat maakt onze sector en jouw organisatie aantrekkelijk om in te (blijven) werken? Rond die vragen organiseren we op 16 oktober een dag in twee gedeelten met een hoog interactief gehalte. Kennis en inzichten delen, verrijkt immers! 

Programma

 • 09.45-12.00 uur over Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
  In het ochtenddeel besteden we aandacht aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die op 1 januari a.s. van kracht wordt. Naast een toelichting op de wet en het beantwoorden van vragen willen we graag uitwisselen hoe organisaties met deze wet omgaan. Helpt deze wet een aantrekkelijke(r) werkgever te zijn of te worden? Of belemmert de wet dat juist? Zijn er organisaties die als gevolg van de nieuwe wet de organisatie van het werk en/of het contractenbeleid rigoureus anders (gaan) aanpakken? Zijn er organisaties die door de wet juist gehinderd worden in hun ontwikkelingen? We delen het met elkaar, we leren van elkaar.
   
 • 12.00-13.00 uur gelegenheid om deel te nemen aan de lunch
   
 • 13.00-16.00 uur workshops rond aantrekkelijk werkgeverschap
  De workshops die wij voor je hebben georganiseerd zijn:
 1. “Imago: reputatie of frustratie” (Johan van Ruyven en Sam van den Brink, VGN)
 2. Veranderende arbeidsverhoudingen zijn onderbelicht. (Remco Bakker, Raphaëlstichting en Maarten Hüttner, VGN)
 3. “Waar word je blij van? Daar word je blij van!” (Martijn Lunenborg en Imelda Hollegien, Amarant). Deze workshop gaat over werkplezier; Wat is het voor jou? Wat is het voor jullie als team/groep? Hoe kunnen we het vergroten?
 4. Wat is meer waard: diploma of vakbekwaamheid? (Elise Nieuwhof, ’s Heerenloo)
 5. “Praten vult wel gaten? Maak gezond en veilig werken bespreekbaar” (Anouk ten Arve, IZZ)
 6. Investeren in een digitaal vaardige medewerker: nodig en lonend! Een aanpak uit de gehandicaptenzorg. (Suzanne Verheijden, ECP Platform voor de informatiesamenleving)

 7. “Gehandicaptenzorg uit beeld?!” (Marian Draaisma, Pluryn). Resultaten uit het onderzoek naar de beeldvorming over de gehandicaptenzorg van studenten binnen de opleiding Social Work en SPH van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

De workshops vinden in een carrousel plaats, je kunt er drie volgen. Maak je keuze en meld je bij binnenkomst aan.

 • 16.00-16.30 uur Verrassende afsluiting
 • 16.30-17.00 uur afsluiting en netwerkborrel

Voor wie

De HR Netwerkdag is voor medewerkers, leidinggevenden P&O, HRM en Opleiden. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier!

Informatie

Aanvullende informatie over de workshops inclusief het definitieve programma ontvang je ongeveer een week voor de bijeenkomst. Bij binnenkomst meld je je aan voor de 3 workshops. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Joke de Vries, secretariaat@vgn.nl of 030-2739303.

We maken er met elkaar een zinvolle en inspirerende dag van op 16 oktober!

Deze pagina is een onderdeel van: