Schrapsessie Regeldruk Gehandicaptenzorg

13:00
16:30 uur
Noord- en Oost-Nederland

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Het leidt af van persoonlijke aandacht voor de cliënt en het wordt als frustrerend ervaren door medewerkers in de gehandicaptenzorg. Aan de andere kant hoort bij professionele zorg ook een goede vastlegging en verantwoording, en dat gaat niet zonder administratieve processen. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die wordt georganiseerd op dinsdag 16 juni 2020. Samen met je collega’s ga je aan de slag om regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

Snappen, schrappen en verbeteren

De schrap- en verbetersessie bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een schrapsessie waarin we aandacht besteden aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren.  Je gaat aan de slag in een multidisciplinair team van vijf tot acht medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Laat je ook inspireren door de ervaringen van andere deelnemers!
 
Na de schrapsessie ga je binnen je organisatie aan de slag met het schrappen van regels of slimmer registreren. 6-8 weken na de schrapsessie vindt de tweede bijeenkomst plaats, de snapsessie. Dan ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en heeft als doel te inventariseren welke regels op landelijk niveau aangepakt moeten worden. 

Programma

13.00 – 13.30 uur Inloop
13.30 – 13.45 uur Plenair programma
13.45 – 15.15 uur Aan de slag: werken aan minder regeldruk
15.15 – 15.45 uur Kennis uitwisseling & resultaten delen
15.45 – 16.30 uur Hoe nu verder?
Vanaf 16.30 uur Borrel


Aanmelden

Meld je hier aan voor de schrapsessie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de schrap-tweedaagse? Stuur een mail aan Simone van Vugt, projectassistent programma (ont)regel de zorg, via minderregeldruk@vilans.nl.

Deze pagina is een onderdeel van: