Webinar Testen, Inzet & PBM gebruik

15.00
16.00
Online
Beschermingsmiddelen-mondkapje

Heeft u vragen over testen, inzet van medewerkers en PBM gebruik in de coronatijd? Kom dan naar de Webinar Testen, Inzet & PBM gebruik van de VGN.

De Covid-19 situatie ontwikkelt zich snel. De richtlijnen voor testen, inzet en daarmee ook PBM gebruik worden regelmatig aangepast. Medische diensten, leidinggevenden en beleidsfunctionarissen krijgen hier veel vragen over. Het is belangrijk om hierover de dialoog met medewerkers aan te gaan. Met deze Webinar willen we u de kans geven om vooraf en via de chat uw vragen te stellen aan drie experts op dit gebied. De experts zullen een korte inleiding geven:

  • Eliane Thewessen is specialistisch adviseur bij het RIVM en ontwikkelt de richtlijnen op dit thema. Zij zal vertellen over de laatste stand van zaken rondom de richtlijnen.
  • Simone Krooshof is deskundige infectiepreventie en projectleider bij het Gelders Antibiotica en Infectiepreventie Netwerk, van waaruit zij pilots heeft gedaan in de gehandicaptenzorg. Simone kent de praktijk en vertelt wat nodig is voor effectieve infectiepreventie.
  • Gerjanne Vlasveld werkt als AVG bij Amerpoort en Sherpa en is als bestuurslid van de beroepsvereniging NVAVG betrokken bij het thema infectiepreventie. Gerjanne vertelt over de vragen die binnenkomen bij leidinggevenden en de medische dienst en hoe je als organisatie daarmee om kunt gaan.
  • Martijn Venus is Manager Projecten Gezond werken in de Zorg bij Stichting IZZ en vertelt over de InDialoog aanpak. Martijn vertelt hoe belangrijk het is dat alle lagen van de organisatie in gesprek blijven met elkaar over veilig werken. Juist in deze soms hectische coronatijd.

Inschrijving: via onderstaande inschrijfformulier. Enkele dagen voor de Webinar ontvangt u een mail met de link en enkele ‘spelregels’. Ook vragen we u dan om alvast vooraf uw vragen in te brengen. 

Doelgroep: medewerkers gehandicaptenzorg die te maken hebben met vragen over testen, inzet medewerkers en PBM gebruik, zoals leidinggevenden, beleidsfunctionarissen en aandachtsfunctionarissen infectiepreventie.