VGN, VNG, Lecso, NJI, de Zorgconsulenten en DSP/Oberon Netwerkbijeenkomst

OplossingenLab 5 Verbinding onderwijs-zorg: Een verantwoord vervolg!

14:00
16:30
Digitaal. Deelname-link volgt na aanmelding

 Werkt u in de verbinding tussen onderwijs en zorg voor of met kinderen met een ernstige meervoudige beperking en/of met een intensieve zorgvraag in het speciaal onderwijs?
 Wilt u u geïnspireerd worden door ervaringen van collega’s uit het land?
 Wilt u lessen leren van die ervaringen om samen met uw partners in de regio verder aan de slag te gaan?

Meld u dan – bij voorkeur samen met collega’s uit uw regio – aan voor het vijfde OplossingenLab!

Wij zorgen ervoor dat u de laatste informatie krijgt over de ontwikkelingen van de landelijke pilot ‘zorg in onderwijstijd’[1]. Die pilot werkt toe naar die ene pot met geld om ondersteuning en zorg op school te organiseren. Daarnaast hoort u hoe het gaat met de inzet van de zorgarrangeurs op scholen. En, zoals u wellicht inmiddels van ons verwacht, gaat u natuurlijk over dit alles op een dynamische manier met elkaar in gesprek.

Programma 14.00 – 16.30 (pauze wordt ingelast)
 
Na de eerdere OplossingenLabs is er volop beweging gaande. In deze vijfde editie worden we geïnspireerd door de verhalen vanuit de regio Twente, het Hart van Brabant en vanuit de zorgarrangeurs die op veel scholen gestart zijn als onderdeel van de landelijke pilot ‘zorg in onderwijstijd’. We krijgen een toelichting op deze aanpak, het belang van zicht op zorg als onderdeel daarvan, en het instrumentarium (screening & logboek).
 
Drie sprekers met hun voeten in de klei nemen ons mee naar hun werkpraktijk. Met hen en u voeren we een panelgesprek. Tijdens het panel gesprek kunt u actief meedoen door vragen via de chat in brengen:
 
•    Mozarthof Hilversum (Hester de Lange) & zorgarrangeur (Carlijn Volker)
•    Hart van Brabant (Tanja Verhoeven): plan van aanpak en lopende inventarisatie op de pilotscholen de Bodde en Leijpark.
•    Twente (Kristel Schellings): koppeling van data op regioniveau tav inzet van jeugdhulp en aanbieders op zorgintensieve scholen.
 
Aan de hand van deze verhalen gaan we in gesprek vanuit een aantal thema’s; we halen uw mening op via korte vragen. Via de chat kunnen uw vragen actief worden ingebracht. We zoeken de voor u best passende wijze naar een volgende stap.
 
We sluiten gezamenlijk af met een doorkijk naar de activiteiten in de loop van dit schooljaar.
 
Voor wie?
Het OplossingenLab is voor partners die betrokken zijn bij de inhoud, organisatie en financiering van zorg in onderwijs of onderwijs in zorg voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Deze bijeenkomst is gericht op de samenwerking en ontwikkeling in de regio. Nodig daarvoor ook uw samenwerkings-partners uit. U kunt ook andere betrokkenen als samenwerkingsverbanden, zorgverzekeraars en -kantoren (CIZ) uitnodigen. 
 
Aanmelden en meer informatie
Meld u nu aan voor OplossingenLab 5 via deze link.
 
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vincent Fafieanie (V.Fafieanie@nji.nl),  Jasper Swuste (j.swuste@lecso.nl) of Willemijn Verhave (wverhave@vgn.nl), Desiree Capiteijns (Desiree.Capiteijns@VNG.NL)