Online bijeenkomst

Voorlichtingsbijeenkomst VGN-masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek' voorjaar 2021 (heeft plaatsgevonden)

15:00 17:00
online

In juni 2021 start de VGN een nieuwe editie van de masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'. Je kunt je vanaf nu vrijblijvend aanmelden voor de VOORLICHTINGSBIJEENKOMST op 20 april 2021 15:00–17:00 uur.

logo vereniging gehandicaptenzorg nederland

De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Want met die uitkomsten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder innoveren. Wij moedigen organisaties in de gehandicaptenzorg daarom aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Om hen daarbij te helpen, organiseren we ook volgend jaar, in 2021, voor de achtste keer de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor academici en hbo’ers die werkzaam zijn bij organisaties in de gehandicaptenzorg (voor mensen met zintuiglijke, motorische, verstandelijke of meervoudige beperkingen). Dat kunnen zowel starters in onderzoek zijn als mensen die hun kennis over onderzoek willen opfrissen om daadwerkelijk onderzoek te gaan doen. De masterclass staat open voor uiteenlopende vakgebieden en functies bijvoorbeeld:

•    Psychologen, orthopedagogen
•    Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten
•    Verpleegkundigen
•    Managers, beleidsmedewerkers, geestelijk verzorgers.

Wat leer je?

Tijdens de masterclass leer je stap voor stap om een onderzoeksplan op te stellen en uit te voeren. Ervaren onderzoekers en docenten leren je hoe je de slag maakt van een probleem naar een onderzoeksvraag. En hoe je vervolgens een onderzoeksplan opstelt. Het formuleren van een heldere probleemstelling en een deugdelijke onderzoeksaanpak krijgen veel aandacht tijdens de masterclass. Tijdens de uitwerking hiervan ontvang je regelmatig feedback van je docenten. Naast dat je heel concreet aan de slag gaat met je eigen onderzoeksplan krijg je ook theorie aangereikt. Bijvoorbeeld over de methodologische aspecten van onderzoek.

Wat levert de masterclass je op?

Aan het eind van de masterclass heb je een gedegen en kansrijk onderzoeksplan geschreven. Daarmee kun je aan de slag om je onderzoek ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Diverse deelnemers van eerdere edities van deze masterclass gingen je daarin voor. Daarover kun je hier en hier meer lezen. De masterclass heeft ook effect op jouw eigen persoonlijke groei. Zo leer je door de bril van een wetenschapper te kijken naar je eigen handelen en dat van collega's. Je ontwikkelt je reflectievermogen. Streven is de masterclass zoveel mogelijk via fysieke cursusdagen te organiseren, maar de start zal vanwege de coronamaatregelen vermoedelijk nog online moeten plaatsvinden.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan via onderstaand formulier. In de brochure hieronder lees je meer over de masterclass.

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: