ActiZ en VGN

Werk mee aan de IT: 3. Zorgalarmering- en communicatieplatformen (heeft plaatsgevonden)

15.30 16.30 uur
Online

ActiZ en VGN bieden een serie online bijeenkomsten over IT infrastructuur. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor degenen die de opdracht hebben te zorgen voor de IT infrastructuur, zoals IT managers. Doel is met en van elkaar leren en uitwisselen over dit onderwerp.

vinger wijst naar glas met patronen erop

In deze bijeenkomst van IT in de gehandicaptenzorg en VVT gaan we in op de techniek achter zorgalarmering- en communicatieplatformen, ook wel verpleegoproepsystemen genoemd.

Steeds vaker worden verpleegoproepsystemen gebaseerd op verouderde technieken zoals zoals DECT, vervangen door systemen met de nieuwste technieken. Die zijn echter gebaseerd op VoIP en software platformen, waardoor zorgalarmering- en communicatie  steeds vaker bij de ICT afdeling wordt belegd in plaats van bij de afdeling facilitair. Welke moderne technieken zijn er eigenlijk? Welke zijn toekomstvast? En hoe maak je de een keuze die passend is voor jouw organisatie? En wat zijn randvoorwaarden voor deze techniek?

Ervaringen delen

Tijdens het webinar vertellen een zorgorganisatie en een adviseur/expert meer over dit onderwerp en gaan met elkaar hierover in gesprek. Hans Keersmaekers, manager I&A bij St. Land van Horne, vertelt over hun aanpak en oplossingen bij de vernieuwing van de zorgcommunicatie. Waarvoor hebben zij gekozen? En welke ervaringen hebben zij bijvoorbeeld met maatwerkoplossingen met eigen servers en standaardoplossingen in de Cloud? Hierbij vertelt Hans ook over wat deze aanpak betekent voor de afdeling ICT en hoe zij meegroeien in bemensing voor beheer en helpdesk.

Naast de ervaringen van Land van Horne komt expert John Overmars aan het woord. Als adviseur op het gebied van zorgcommunicatietechnologie vertelt John over de ontwikkelingen en systemen. En geeft hij een toelichting op do’s en don'ts uit de praktijk.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Deze pagina is een onderdeel van: