Congres -

IASSIDD EUROPE CONGRESS 2021 | Amsterdam (heeft plaatsgevonden)

Online

Alles is anders in deze tijd, dus ook het zesde Europese IASSIDD-congres dat dit jaar online in Amsterdam plaatsvindt, van 6 tot 8 juli. Disability Studies in Nederland (DSiN) is de co-host van dit congres. Directeur prof.dr. Alice Schippers van DSiN en directeur van de LFB Ellis Jongerius zijn betrokken bij de organisatie.

IASSID 2021

IASSIDD is de afkorting van International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities. Deze organisatie promoot wetenschappelijk onderzoek naar verstandelijke beperkingen in de breedste zin van het woord. Iedere drie jaar organiseert IASSIDD wereldcongressen en jaarlijks een regionale conferentie, dit jaar online vanuit Amsterdam. 

Value Diversity

Het thema van dit jaar is Value Diversity. Er is aandacht voor de kwaliteit van zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking, gezondheid, gedrag, ethiek, politiek en diversiteit. Ook is in samenwerking met onder andere de VGN aandacht voor de impact van COVID-19 op de gehandicaptenzorg.

Input VGN

Als een van de officiële partners van het congres is de VGN uiteraard ook betrokken. Zo leidt bestuursvoorzitter Boris van der Ham een debat over de gevolgen van covid-19. ‘We zien dat deze pandemie mensen met beperkingen extra hard raakt’, zeggen de organisatoren.

Informatie

Tijdens dit congres presenteert de VGN ook haar leidraad Perspectief op persoonsgerichte zorg.

Meer lezen over het congres en de rol van de VGN hierin? Lees dan dit artikel waarin de betrokkenen van de organisatie en vanuit VGN kort over het online congres vertellen.

En op de website van het congres is alle informatie over het programma en aanmelden voor IASSID te vinden.

Deze pagina is een onderdeel van: