ActiZ Webinar

Op weg naar informatieveilig gedrag (heeft plaatsgevonden)

15:30 17:00
Online

Wat doe je als er in jouw organisatie informatieveiligheidsrisico’s zijn door menselijk gedrag? Precies! Je stroopt de mouwen op en gaat direct aan de slag met voorlichting en training. Je wilt dat de medewerkers zich bewust zijn van de risico’s en informatieveiligheid helpen vergroten. Maar is dat de beste manier om aan de slag te gaan met het bewerkstelligen van informatieveilig gedrag?

verbeelding van informatieveilig gedrag
Aan de slag met informatieveilig gedrag

Zorgorganisaties worden zich steeds meer bewust van risico’s zoals phishingmails en datalekken. Veel zorgorganisaties wapenen zich hiertegen door actief te werken aan het voldoen aan de NEN 7510 en de AVG. Naast de technische beveiliging, is ook het gedrag van medewerkers belangrijk. Die spelen namelijk een cruciale rol in het veilig houden van gegevens. Dat is dan ook de reden waarom organisaties vaak investeren in bewustwordingsprogramma’s en communicatiecampagnes. Bewustwording alléén is echter niet voldoende. Weten is namelijk nog geen doen. Om de risico’s rondom informatieveiligheid te verkleinen, is het nodig om in te zoomen op het gedrag.

Op basis van inzichten uit de praktijk en wetenschap ontwikkelde het project Informatieveilig gedrag in de Zorg een gestructureerde aanpak om gedragsverandering te bewerkstelligen. Deze aanpak is nu te vinden in de wegwijzer ‘Aan de slag met informatieveilig gedrag’.

In dit webinar vertellen gedragsdeskundigen van dit project de kern van de aanpak, hoe je een gedragsanalyse doet en hoe je tot effectieve interventies komt. Daarbij komen zowel theorie als voorbeelden uit de praktijk aan bod. In dit webinar ga je gezamenlijk aan de slag met het oefenen van een gedragsanalyse en het koppelen van passende interventies hieraan. Na dit webinar heb je inzicht en handvatten om in jouw organisatie aan de slag te gaan met informatieveilig gedrag.

Voor wie?

ActiZ organiseert dit webinar voor ActiZ- en VGN-leden. Voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor informatieveiligheid zoals CISO’s, ICT-managers, FG-functionarissen en andere informatieveiligheidsprofessionals.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Deze pagina is een onderdeel van: