Vilans, vanuit het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg Online bijeenkomst

Zoek het uit-festival dementie (heeft plaatsgevonden)

9:00 12:30
Digitaal

Tijdens het Zoek-het-uit festival dementie delen experts nieuwe inzichten voor de zorg aan mensen met dementie. In enkele workshops is specifiek aandacht voor de problematiek van mensen met verstandelijke beperkingen, namelijk door Alain Dekker over het herkennen van dementie en door Aly Waninge over praktijkvragen over dementie bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperking.

leidraadveiligezorgrelatie

Achtergrond 

Met Zoek het uit brengt Vilans kennis over vanuit het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg, waarbij de verbinding tussen praktijk en wetenschap centraal staat. Voor dit festival werken dat programma en Dementiezorg voor Elkaar samen. De Nationale Dementiestrategie 2021 – 2030 stelt dat uiterlijk in 2025 alle professionals dienen te werken volgens de nieuwe Zorgstandaard Dementie. Deze standaard wordt in een van de workshops besproken.

Programma 

9.15 uur: inloop in de digitale koffiekamer
9.30 uur: ‘Mee blijven doen, maar hoe?’, discussiepanel met onder meer Marjolein de Vugt, Alain Dekker, Amnon Weinberg en cabaretier Janneke Jager
10.00 uur: deelsessie ronde 1
10.50 uur: pauze
11.00 uur: deelsessie ronde 2
11.50 uur: afsluiting, gesproken blog van Hugo van der Wedden, verpleegkundige en medisch socioloog, die zich verwondert over alles dat hij meemaakt in de zorg. 
12.00 – 12.30 uur:  napraten in het digitale café

Doelgroepen, verdere informatie en aanmelden 

Het festival is met name bedoeld voor: medewerkers in zorg en ondersteuning, ketenregisseurs, beleidsmedewerkers / bestuurders en onderzoekers.
Voor het programma met een beschrijving van alle workshops klik hier.
Het aanmeldformulier vindt u hier.

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: