Online bijeenkomst

Webinar: De Academie voor zelfstandigheid als coöperatief platform voor talentontwikkeling

14.30
15.30
online

Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom namen zes zorgorganisaties* het initiatief om de Academie voor Zelfstandigheid (AvZ) door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

Van dagbesteding naar ontwikkelingsgericht participeren door samenwerking

Door krachten te bundelen, brengen de samenwerkende zorgorganisaties een veelvoud aan kennis en leermaterialen bij elkaar. Deze hoeveelheid kennis zorgt voor een hoog niveau van de leermethoden. Daarnaast biedt de samenwerking een breed aanbod aan onderwerpen. Door samen eigenaar te zijn van de AvZ 2.0 maken de zorgorganisaties gezamenlijk de slag van dagbesteding naar ontwikkelingsgericht participeren.

Opleiden een belangrijke voorwaarde voor deelnemen aan maatschappij

We streven naar een wereld waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, deel kan nemen en waarbinnen ieders talent wordt benut. Opleiden is hier een belangrijke voorwaarde voor. Daarom traint de Academie voor Zelfstandigheid al jaren vaardigheden en kennis van mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Door het als coöperatief brandpunt nu gezamenlijk te gaan doen maken we een enorme stap voorwaarts. Door optimaal gebruik te maken van ieders expertise kunnen we iedereen passende ontwikkeling bieden. Een geweldige stap voor ons allen. Zo brengen we samen de realisatie van de Visie 2030 weer een stapje dichterbij.

Gehandicaptenzorgorganisaties: sluit aan!

Alle (gehandicapten)zorgorganisaties zijn van harte uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten. Meer informatie over dit initiatief vindt u op Academie voor Zelfstandigheid 2.0, doe mee! | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl)
 

Een webinar voor al uw vagen

In het webinar informeren we u over dit initiatief en is er ruime gelegenheid om al uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 20 juni aanmelden via onderstaand formulier. En mocht u een vraag hebben, dan kunt u dit tevens aangeven. We gaan op uw vragen in tijdens het webinar.

* Gehandicaptenzorgorganisaties Cordaan, Philadelphia, Abrona, Pluryn, ’s Heeren Loo en Pameijer hebben, in samenwerking met de LFB, VGN, VGN Academie en de Academie voor Zelfstandigheid (AvZ), het voortouw genomen om de zogenoemde Academie voor Zelfstandigheid 2.0 te realiseren.

 

Deze pagina is een onderdeel van: