Netwerkbijeenkomst

Bijeenkomst omgaan met mensen met (maatschappelijk) probleemgedrag (heeft plaatsgevonden)

09:00 13:00
Gardens Business Centre, Oudlaan 4 in Utrecht

Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op zorg en ondersteuning voor cliënten met (maatschappelijk) probleemgedrag. Het gaat dan om cliënten met of zonder forensische titel. Naast een overzicht van actuele ontwikkelingen en een afsluitende netwerklunch bieden we achtereenvolgens 3 sessies aan.

Probleemgedrag

(1) Bewegen bij probleemgedrag

Werk je als zorgprofessional of (team)manager met mensen in de gehandicaptenzorg? En ben je benieuwd welke factoren in jouw organisatie ervoor kunnen zorgen dat situaties rond probleemgedrag vastlopen en hoe daarin beweging te krijgen? Vanessa Olivier-Pijpers deelt haar inzichten over de invloed van de organisatiecontext op vastlopende situaties van probleemgedrag in de langdurige zorg.

(2) Gewoon blijven doen bij cliënten met een zeer complexe zorgvraag

Dat is het uitgangspunt van PRO, een samenwerking tussen Trajectum, ASVZ en Pluryn, het CCE en de zorgkantoren VGZ en Zilveren Kruis. PRO wil doorplaatsing en uitstoting van mensen met een licht verstandelijke beperking en een intensieve ondersteuningsvraag voorkomen, door onvoorwaardelijkheid te bieden en een zo gewoon mogelijk leven. Suzanne Lokman geeft een inkijkje in de eerste resultaten van haar onderzoek naar Pro.

(3) KFZ Kennisagenda voor forensische cliënten met LVB

Inge Koomen verzorgt een toelichting op de Kennisagenda (bijlage), waarin een prominente plek wordt gegeven aan het ontwikkelen van meer samenwerking en kennisontwikkeling met het oog op het continue leren en verbeteren van de toenemende complexere zorg voor forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB). 

Aanmelden

Wil je aan deze bijeenkomst deelnemen dan kun je je aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden bijeenkomst omgaan met mensen met (maatschappelijk) probleemgedrag

Wil je een ontwikkeling delen met collega's op het open podium (max. 5 minuten)?
Lunch je mee?
Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Bekijk onze privacyverklaring.
Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: