Ledenbijeenkomst

Open ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Beweging (heeft plaatsgevonden)

12.00 13.00
Online

In 2023 worden er 12 digitale open ledenbijeenkomsten rond ‘ Positieve gezondheid, leefstijl en duurzaamheid’ georganiseerd. De eerste bijeenkomst staat in het teken van Beweging.

Beweging

Beweging

Bewegen is voor iedereen belangrijk; dus ook voor mensen met een beperking. Daarover gaan we in gesprek tijdens deze bijeenkomst. De bijeenkomst start met een korte presentatie (10-15 min) van een expert, waarna er kort ruimte is voor vragen aan de spreker.

De expert van deze bijeenkomst is Dr. Alyt Oppewal. Zij neemt u mee in de laatste stand van zaken in de wetenschap omtrent beweeggedrag van mensen met een verstandelijke beperking. Hoe actief en fit zijn mensen met een verstandelijke beperking? Wat is het belang van voldoende bewegen, en welke plek heeft sedentair gedrag hierin?

Wie is Alyt?

Alyt werkt als projectleider en universitair docent bij de Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ze is Bewegingswetenschapper en haar onderzoekslijn gaat over lichamelijke activiteit en fitheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van deze onderzoekslijn is om mensen met een verstandelijke beperking dezelfde kansen te geven om fysiek actief te zijn en om een zo fit, vitaal en gezond mogelijk leven te leiden.

Open bijeenkomst

Als het gedeelte van de bijeenkomst met de expert is afgerond, is de bijeenkomst open. Dit houdt in dat er ruimte is om met collega's van andere gehandicaptenzorgorganisaties uit te wisselen over dit onderwerp. U bepaalt dus samen met de andere deelnemers de invulling; de VGN zorgt niet verder voor een programma. 

Hoe werkt dat?

Bij de aanmelding voor de bijeenkomst kunt u aangeven over welk subthema van het onderwerp u vragen heeft en/of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het thema beweging aangeven of u wilt praten met collega organisaties over hoe dit op te nemen in beleid of juist over hoe dit in de dagelijkse praktijk in te bedden. VGN zorgt ervoor dat op subthema een break-out room wordt aangemaakt, zodat de mensen die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen. 

Aanmelden

Het aanmeldformulier is helaas gesloten. Mocht u toch nog willen deelnemen, mail dan naar mspit@vgn.nl 

Mara
Wil je meer weten?
Neem contact op met Mara Spit-Verdonschot

Deze pagina is een onderdeel van: