Ledenbijeenkomst

Open ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Seksualiteit

12:00 13:00
Online

In 2023 worden er 12 open ledenbijeenkomsten rond ‘ Positieve gezondheid, leefstijl en duurzaamheid’ georganiseerd. In februari staat de bijeenkomst in het teken van seksualiteit.

Liefde en seksualiteit

Seksualiteit

Of het er nu over gaat of niet; seksualiteit is altijd daar. Daarover gaan we in gesprek tijdens deze bijeenkomst. De bijeenkomst start met een korte presentatie (10-15 min) van een expert, waarna er kort ruimte is voor vragen aan de spreker.

De expert van deze bijeenkomst is Geraline Groenewegen. Zij vertelt u hoe er bij Philadelphia voor gezorgd wordt dat het onderwerp seksualiteit onder de aandacht blijft, hoe ze het borgen in de organisatie en in de dagelijkse begeleiding van de cliënten. Ook vertelt ze iets over de methode Leerbaar en Weerbaar, een online instrument om aan de slag te gaan met thema’s als weerbaarheid, relaties intimitiet en seksualiteit.

Wie is Geraline?

Geraline Groenewegen is werkzaam bij Stichting Philadelphia zorg als Coach adviseur en trainer op gebied van Weerbaarheid Relaties Intimiteit en Seksualiteit. Samen met 10 anderen ondersteunt ze begeleiders op de werkvloer en geeft training en workshops aan begeleiders verwanten en andere zorgprofessionals.

Open bijeenkomst 

Als het gedeelte van de bijeenkomst met de expert is afgerond, is de bijeenkomst open. Dit houdt in dat er ruimte is om met collega's van andere gehandicaptenzorgorganisaties uit te wisselen over dit onderwerp. U bepaalt dus samen met de andere deelnemers de invulling; de VGN zorgt niet verder voor een programma. 

Hoe werkt dat?

Bij de aanmelding voor de bijeenkomst kunt u aangeven over welk subthema van het onderwerp u vragen heeft en/of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het thema seksualiteit aangeven of u wilt praten met collega organisaties over hoe dit op te nemen in beleid of juist over hoe hier in de dagelijkse praktijk mee om te gaan. VGN zorgt ervoor dat op subthema een break-out room wordt aangemaakt, zodat de leden die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen.  

Aanmelden 

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan via onderstaand formulier. 

 

Ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Seksualiteit.

Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Mag VGN je (max 1x p/maand) per e-mail benaderen rondom het thema seksualiteit?
Mara
Wil je meer weten?
Neem contact op met Mara Spit-Verdonschot

Deze pagina is een onderdeel van: