Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Hoe zorg je voor een goede nachtrust? En wat heeft het ritme overdag met de nacht te maken? En hoe regel je dat dan voor cliënten? Daarover gaan we in gesprek tijdens deze netwerkbijeenkomst op 9 mei. Meld je nu aan!

Slaap
De bijeenkomst start met een korte presentatie (10-15 min) van een expert, waarna er kort ruimte is voor vragen aan de spreker. De expert van deze bijeenkomst is Mylène Bohmer. Ze vertelt over slaap; over hoe belangrijk dat is voor een goede gezondheid. Toch komen slaapproblemen veel voor bij mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens deze presentatie zal ze kort uiteenzetten wat er al bekend is over slaapproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking: welke slaapproblemen zien we, hoe vaak komt het voor, hoe ernstig zijn ze en welke factoren kunnen de slaap verstoren. In het tweede deel bespreekt ze de rol van licht en beweging in het verbeteren van de slaap bij mensen met een VB.
Wie is Mylène?
Mylène Böhmer ontwikkelde tijdens haar studie psychologie een fascinatie voor slaap en het behandelen van slaap problemen. Ze is gepromoveerd op de rol van licht als behandeling van slaapproblemen bij ouderen met een verstandelijke beperking bij de leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten van het Erasmus MC in samenwerking met zorgorganisatie Middin. Op dit moment is ze o.a. werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij de Academische Werkplaats GOUD waar ze zich inzetten om in gezamenlijkheid te onderzoeken en het verbeteren van gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking
Open bijeenkomst
Als het gedeelte van de bijeenkomst met de expert is afgerond, is de bijeenkomst open. Dit houdt in dat er ruimte is om met collega's van andere gehandicaptenzorgorganisaties uit te wisselen over dit onderwerp. U bepaalt dus samen met de andere deelnemers de invulling; de VGN zorgt niet verder voor een programma.
Hoe werkt dat?
Bij de aanmelding voor de bijeenkomst kunt u aangeven over welk subthema van het onderwerp u vragen heeft en/of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het thema slaap aangeven of u wilt praten met collega organisaties over hoe slaap in de organisatie onder de aandacht te brengen (wie zitten er in het projectteam?) of juist over hoe begeleiders hier in de dagelijkse praktijk aandacht voor kunnen hebben. VGN zorgt ervoor dat op subthema een break-out room wordt aangemaakt, zodat de leden die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen.
Aanmelden
Het aanmeldformulier is inmiddels gesloten. Mocht u toch nog willen deelnemen, mail dan naar mspit@vgn.nl.