Stichting Prokkel

Nationale ProkkelStagedag

Door het hele land

Op 8 juni is het nationale ProkkelStagedag. Een ProkkelStage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf. Het kan ook omgekeerd: een dag meelopen met iemand met een (licht) verstandelijke beperking.

Prokkelstage

Waarom een ProkkelStage?

Een ProkkelStage is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden en elkaars wereld ontdekken. De stage kan overal zijn: bij de plaatselijke bakker, een basisschool of bij de gemeente.

Kans om te werken in een regulier bedrijf

Veel mensen met een beperking willen graag werken in een regulier bedrijf. De Prokkelstage geeft hen die kans. Het kan worden ingezet als arbeidsmarktoriëntatie of voorbereiding van stage en/of werk, maar ook om iemand te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling of een wens te vervullen.

Mogelijkheden in bedrijf verkennen

Bedrijven weten niet altijd wat mensen met een beperking zouden kunnen doen binnen hun bedrijf. In bijna elke organisatie zijn geschikte werkzaamheden voor mensen met een beperking. De ProkkelStage kan worden ingezet om deze mogelijkheden te verkennen. Prokkelen sluit aan op het MVO beleid.

Doet jouw bedrijf ook mee? Kijk voor meer informatie en aanmelden op prokkel.nl

Marian Geling Landelijk projectleider Stichting Prokkel

Deze pagina is een onderdeel van: