Ledenbijeenkomst

Open ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Mondgezondheid

12.00 13.00
Online

Een goede mondgezondheid is erg belangrijk voor de algehele gezondheid. Maar hoe ziet de mondgezondheid van en voor mensen met een beperking er eigenlijk uit? En hoe is dat in organisaties geregeld? Daarover gaan we in gesprek tijdens de netwerkbijeenkomst op 6 juni. Meld je nu aan!

Tanden poetsen

Direct aanmelden

Presentatie van expert

De bijeenkomst start met een presentatie (10-15 min) van een expert, waarna er kort ruimte is voor vragen aan de spreker. De expert van deze bijeenkomst is Sonja Kalf-Scholte, tandarts-gehandicaptenzorg.

Sonja zal ingaan op de inrichting van de mondzorg voor mensen met een beperking, de rol van de algemene tandartspraktijk ten opzichte van de centra voor bijzondere tandheelkunde en de verschillende mondzorgverleners die bij die mondzorg betrokken zijn. Op patiëntniveau zal ze het belang van een goede mondgezondheid bespreken, hoe mondverzorging in te bedden in het dagelijks leven van cliënten, hulpmiddelen die daarbij beschikbaar zijn en de cruciale rol die begeleiders hierin spelen.

Wie is Sonja?

Sonja Kalf-Scholte is sinds 1984 tandarts en werkt inmiddels bijna 20 jaar in de gehandicaptenzorg, vanaf 2009 als erkend gedifferentieerd tandarts-gehandicaptenzorg. Ze behandelt patiënten met een beperking binnen een centrum voor bijzondere tandheelkunde’, de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam, en binnen een instelling, Cordaan De Werf in Amsterdam-Noord. Daarnaast ben is ze klinisch-epidemioloog en als buitenpromovendus verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), met als thema “Oral Hygiene for People with Disabilities”.

Ruimte om informatie uit te wisselen

Als het gedeelte van de bijeenkomst met de expert is afgerond, is de bijeenkomst open. Dit houdt in dat er ruimte is om met collega's van andere gehandicaptenzorgorganisaties informatie uit te wisselen over dit onderwerp. Je bepaalt dus samen met de andere deelnemers de invulling; de VGN zorgt niet verder voor een programma. 

Hoe werkt dat?

Bij de aanmelding voor de bijeenkomst kun je aangeven over welk subthema van het onderwerp je vragen hebt en/of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kun je bij het thema voeding bijvoorbeeld aangeven dat je wilt praten met collega organisaties over hoe dit op te nemen in beleid of juist over hoe begeleiders hierin mee te nemen. VGN maakt per subthema een break-out room aan, zodat de mensen die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen. 

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan via onderstaand formulier. Een paar dagen voor aanvang van de bijeenkomst versturen wij de deelnamelink . Reserveer de datum dus alvast in je agenda!

Ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Mondgezondheid

Mag VGN je (max 1x p/maand) per e-mail benaderen rondom het thema mondgezondheid?
Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Mara
Wil je meer weten?
Neem contact op met Mara Spit-Verdonschot

Deze pagina is een onderdeel van: